‘AK PARTİ MEMURU VE EMEKLİLERİNİ HÜSRANA UĞRATTI’
MİLLETVEKİLİ ÇULHAOĞLU, “MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA” DEDİ
Yayınlanma :
16.08.2021 10:49
Güncelleme :
16.08.2021 10:49


İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında, “4.2 milyon memur, 2.2 milyon memur emeklisi ve 700 bin kamu işçisinin yeterli zam beklentisini Ak Parti iktidarı yaptığı teklifle hüsrana uğrattı. İktidar yandaş müteahhitlerinden ve iki-üç maaş alan besleme danışmanlardan, liyakatsız bürokratlarından hiçbir şey esirgemiyor ama sıra Memur ve Memur emeklilerinin aylıklarına zam yapmaya gelince cimri davranıyor” Dedi.
Çulhaoğlu Ak Parti İktidarının 2022 yılı için ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı, 2023 yılı ilk 6 ay için ise yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı teklifine isyan etti.
Milletvekili Çulhaoğlu açıklamasına şöyle devam etti:
“Halbuki; memurlarımız hükümetten 2022 için yüzde 21, 2023 için ise yüzde 17 zam talebinde bulunup, artışların“yüzdelik artışlar” ile sınırlı olmaması gerektiğini istemiş, 600 liralık seyyanen zam ve gelecek yıllara ait yüzde 6 refah payı talep etmiş, sözleşmeli personelin de haklarının yeniden düzenlemesini istemişti.
İktidarın uzlaşmadan uzak bu teklifi, insanlarımızın hiçbir derdine çare olmayacaktır. Bu teklif;15 Temmuz2016 tarihinde hain fetöcülerin darbe girişimini bertaraf edip,devletimizikoruyup kollayan,şu salgın döneminde ağır bedeller ödeyen Büyük Türk toplumunayapılmaması gereken bir tekliftir diyerek;
Uzun yıllardan beri memur ve emekli aylıkları yoksulluk sınırının altında yer almaktadır. Emekleriyle bugünleri yaratan özellikle emeklilerimiz açlığa yoksulluğa mahkum edilmiş durumdadırlar. Buna karşın emeklilerin maaşlarında yapılan artış ise ülkemizdeki gerçek enflasyon rakamlarının çok çok altındadır. Temel ihtiyaç maddelerine, yiyecek ve giyeceğe yılbaşından bu yana yapılan zam oranları neredeyse yüzde 100 civarındadır. Üreticimizin Tarla ile tüketici arasındaki fiyat farkı gittikçe artmakta, üretici girdi maliyetleri altında ezilmekte, tüketici artık istediğini istediği kadar alamamaktadır. Pazarda mevsim sebze ve meyvelerinin fiyatlarını gören halkımız yanına bile yaklaşamamakta, artık kilo ile değil, tane ile almak zorunda bırakılmaktadır.
İktidarın güdümünde olmayan bağımsız araştırmacılar ve tüketici derneklerinin alternatif enflasyon hesaplarına göre, halkımızın hissettiği "gerçek enflasyon" yüzde 36,7 ile yüzde 50 arasında değişirken, çarşı-pazar yangın yeri iken, milletimiz geçim sıkıntısı içerisinde inim inim inlerken, gençlerimiz gelecek kaygısı yaşayıp büyük kısmı işsizlikten kırılırken, evini geçindiremeyip intihar edenlerin sayısı artıyorken, halen insanlarımızı düşük maaş ile çalıştırmak ve günün şartlarının altında yaşamaya zorlamak ve yeterli zammı vermemek bu iktidarın geleneği hale gelmiştir.
Lafa gelince yangında kül bırakmayan bu iktidar, milletimizinbir nebze olsun yaralarını sarmaktan halen imtina etmekte vememurumuzu daha da fazla üzmeye devam etmektedir diyen Çulhaoğlu, açıklamasının sonunda, burada iktadar yanlısı yetkili sendikaları bir kez daha uyarıyorum. Memurun sesine kulak verin, çalışanlarımızın, emekçilerimizin ve emeklilerimizin yanında yer alarak iktidarın maşası olmayın.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: