Ümit Akçayüzlü ve Ümmühani Doğral isimli iki kişi "altınları hocaya okutalım, kötülüklerden korur" diyerek kendilerine yardımcı olma bahanesiyle dolandırıldıklarını iddia etti.
Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine harekete geçti. Olayın gerçekleştiği bölgelerde güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, şüphelilerin araçlarını takibe aldı. Şüphelilerin kimliklerini ve il sınırı dışına çıktıklarını tespit eden polis, çevre güzergahta bulunan iller ile irtibat kurulup kimlikleri tespit edilen Y.K., İ.B. ve M.K. isimli şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Şüpheliler, Emniyet Amirliği görevlilerince yakalanırken, şahısların dolandırıldığını iddia eden vatandaşların altın bileziklerinden temin edildiği düşünülen 18 bin TL, ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüphelilerden Y.K.'nın 8 ayrı suçtan kaydı olduğu ve 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu, bir diğer şüpheli İ.B.'nin de yine 8 ayrı suçtan aranması ve 6 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu ve ayrıca cezaevi firarisi olduğu anlaşıldı.
(Antalya)
'Altınları hocaya okutalım' dediler vatandaşı dolandırdılar
Dolandırıcıların yaptıkları şok etti...
Yayınlanma :
26.11.2018 11:02
Güncelleme :
26.11.2018 10:50