Banka hesaplarından bilgileri dışında para çekildiğini söyleyerek şikayette bulunan çok sayıda kişi polisi ve jandarma ekiplerini harekete geçirdi.
Ekipler yaptıkları çalışmalarda, şüphelilerin sosyal medya siteleri üzerinden dolandırıcılık yaptıklarını öğrendi. Şüphelilerin banka reklamlarına benzer lüks araba ve para ödülü kazandıracaklarını vaat ederek insanları kandırdıkları ortaya çıktı. Linklere tıklayan kişileri ‘phishing’ adı verilen sitelere yönlendirerek bu sitelerden mağdurların hesap ve banka bilgilerinin elde edildiği belirlendi.
Teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul ve Kocaeli’nde 12 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Yapılan baskında 13 kişi gözaltına alındı, 5 silah ve bu silahlara ait 106 adet mermi, 6 bilgisayar, 40 cep telefonu, 50 bankamatik kartı, 110 sim kart, 4 POS cihazı ile bir miktar para ele geçirildi. Şüphelilerin, ele geçirdikleri hesaplardan 1 yıl içinde toplam yaklaşık 30 milyon lira çektiği tespit edildi. 13 şüphelinin sorgusu devam ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: