Konya'da 19 yaşındaki Orçun İlhan Başoda, akşam saatlerinde polis merkezine giderek annesi 50 yaşındaki Asuman Başoda'nın kayıp olduğunu belirterek başvuruda bulundu. 4 saat sonra ise 112 Acil Servis'i arayan Başoda, annesini evde tuvalette baygın halde bulduğunu belirtip yardım istedi. Evde yarı çıplak halde bulunan Asuman Başoda'nın ölmüş olduğu saptandı. Şüphe üzerine gözaltına alınan Orçun İlhan Başoda ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Asuman Başoda'nın kesim ölüm nedeninin yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacağı belirtildi.
Merkez Selçuklu İlçesi Feritpaşa Mahallesi Kerkük Caddesi Okyanus Sitesi'nde oturan işsiz Orçun İlhan Başoda, dün saat 22.15'de Şehit Topel Polis Merkezi’ne giderek, birlikte yaşadığı annesi Asuman Başoda'nın sabah saatlerinden itibaren kayıp olduğunu belirterek başvuruda bulundu. Polis, kayıp başvurusu üzerine Asuman Başoda'nın bulunması için çalışma başlattı. Ardından eve gelen Orçun İlhan Başoda, iddiaya göre, bir süre bilgisayarda arkadaşlarıyla sohbet etti. Orçun İlhan Başoda, saat 02.30 sıralarında 112 Acil Servis'i arayıp annesi Asuman Başoda'yı tuvalette baygın halde bulduğunu belirtti. İhbar üzerine eve gelen sağlık görevlileri ve polis, Asuman Başoda'yı koridorda yarı çıplak halde buldu. Boynunda ve parmaklarında morluklar olan Asuman Başoda'nın öldüğü saptandı. Polis, tuvalette yaptığı incelemede bir kaç gündür kullanılmadığı yönünde kanaat getirdi. Evin dağınık olduğu, bazı halıların ise toplu halde bir koridorun diğer bölümde olduğu öğrenilirken, yakınları ailenin başka bir eve taşınmak üzere olduğunu belirtti.
ŞİZOFREN OLDUĞU İDDİASI
Orçun İlhan Başoda, annesini Asuman Başoda'yı tuvalette bulduktan sonra koridora taşıdığını belirtti. Başoda'nın çelişkili ifadeleri üzerine binanın güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, Asuman Başoda'nın, son bir gündür görüntülerde olmadığı ve en son iki gün önce görüldüğünü tespit etti. Asuman Başoda'nın cesedi otopsi yapılmak üzere Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Morguna kaldırıldı. Başoda'nın kesin ölüm nedeninin de yapılacak olan otopsinin ardından netlik kazanacağı belirtildi. Şüphe üzerine gözaltına alınan ve şizofreni hastası olduğu iddia edilen Orçun İlhan Başoda, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
'Annem kayıp' diye polise başvurdu, gece arayıp 'tuvalette ölü buldum' dedi
19 yaşındaki Orçun İlhan Başoda, akşam saatlerinde polis merkezine giderek annesi 50 yaşındaki Asuman Başoda'nın kayıp olduğunu belirterek başvuruda bulundu.
Yayınlanma :
09.02.2015 11:21
Güncelleme :
09.02.2015 11:21


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: