‘Asfalt Rıza’ yeniden hayat buluyor
Yayınlanma :
02.11.2019 09:01
Güncelleme :
02.11.2019 09:01


ADANA (GÜNAYDIN) – Yaşam koçu, oyuncu, yazar, yönetmen Umut Bekler, birbirinden farklı projelere imza atarak farkındalık yaratmaya devam ediyor. Birçok film ve dizide de rol alan Bekler, aynı zamanda yazdığı senaryoların yönetmenliğini de yapıyor. Yazdığı kitaplarla da okuyucu öğretirken düşünmeye teşvik eden Umut Bekler, yeni projesi ‘Asfalt Rıza’ filmin hazırlıklarını yapıyor.
Yaşam koçu, oyuncu, yazar, yönetmen Umut Bekler ile gerçekleştirdiği projeler ve yaptığı işler hakkında konuştuk. Adana’nın eski bir kabadayısı olan ‘Asfalt Rıza’ filmini tekrar hayata geçirmenin mutluluğunu yaşayan Bekler, filmin çok ses getireceğini vurgulayarak, Adana’nın gerçek bir kabadayısını ele alacaklarını ifade etti.
Bekler şunları söyledi: "Kişisel Gelişim Uzmanlığı, Psikolojik Danışmanlık ve Yaşam Koçluğu yapıyorum. Bununla ilgili kültür merkezlerinde birçok defa seminerler yaptım. İki yıldır da yüzlerce okuldan on binlerce öğrenciyi ziyaret ettim. Kişisel gelişim, motivasyon, farkındalık ile alakalı seminerler eğitimler vermeye çalıştım. Bu konuyla alakalı ‘Deniz Yıldızı’ adlı kitabımı yazdım. Okullarda binlerce öğrenciye imza günü şeklinde kitap dağıtımı yaptım. Günümüzde yaşanan ayrılıklar üzerine ‘Kadın neden gider’ adlı kitabımı yazdım. TÜYAP Kitap Fuarı imza günü olarak başladı ve Kültür Merkezlerinde seminerler sonrası gelen misafirlere imza şeklinde kitaplarımızı dağıttık. Bir yandan da dizi ve sinema oyunculuğu yapıyorum. Oynadığımız yerler Karagül, Görüş Günü Kadınları, Dila Hanım, Kadim Dostum, Aşk ve Mavi, Bir zamanlar Çukurova gibi yapımlarda rol aldım. TRT1’de yayınlanan ‘Benim adım Melek’ adlı dizisinde rol alıyorum. Yönetmen olarak da ilk yaptığım kısa filmim ‘Hasat’ oldu, daha sonra bunu diziye çevirip Youtube’de 4 bölüm olarak yayınladık. Bundan sonra yönetmen olarak Adana Altın Koza Film Festivali için iki kısa film hazırladım. Biri ‘Aynı Şehrin Çocuklarıydı. Bu filmin konusu Adana’da yaşayan, Adanasporlu ve Adanademirsporlu iki çocukluk arkadaşın sırf forma yüzünden birbirine düşman olması ve birbirinden ayrılmasıydı. Buradaki amacımız, spor dostluk, barış ve kardeşlik içindir.
Aynı şehrin çocukları kavga etmek yerine, barışarak beraber güzellik içinde yaşasın ve anne- babalar üzülmesin, temalı bir film yaptım. Diğer film ise ‘Baban Giderse’ adlı filmdi. Bu filmin konusu ise, günümüzde sahip olduğumuz insanların maalesef değerini kaybettikten sonra anlıyoruz. Burada bir özlem duyan baba ve sürekli kendini dünya işlerine kaptırmış bir oğul karakteri canlandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: