Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi 2 projeyle Avrupa’ya açıldı
Yayınlanma :
01.06.2021 09:12
Güncelleme :
01.06.2021 09:12


Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi’nden bir grup öğrenci Matematik öğretmenleri Demet Tural danışmanlığında 21 Aralık 2020’de başladıkları “Youth has the Midas touch!” adlı projeyi, Avrupa’daki okullar arasında iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak amacıyla oluşturulan eTwinning platformunda başarıyla yürüttü. “Youth has the Midas touch!”, dünyanın geleceğini biçimlendirecek temel unsur olan bugünün gençlerinin, Avrupa’nın farklı ülkelerinden akranlarıyla iletişime geçmesini, ortak platformlarda görüşlerini paylaşmalarını ve evrensel değerleri yaymalarını, bunu yaparken de ortak dil İngilizceyi en iyi şekilde kullanacakları ortamları yaratmayı hedefliyor.
Yaklaşık dört aydır yürütülmekte olan projede, Türkiye, Estonya, Fransa ve Romanya’dan 14-19 yaş aralığındaki gençler, birbirlerinin kültürlerini tanımak, ekip ruhuyla birlikte çalışmak, evrensel etik değerlerin farkına varmak, teknolojiyi etkin, doğru ve güvenli bir şekilde kullanmak, Web 2 araçlarını öğrenmek ve kullanmak adına büyük mesafe katettiler. Farklı web 2.0 araçlarını kullanarak videolar, posterler, broşürler, e kitaplar, e resimler, sunumlar hazırladılar. Çevre bilinci, insan hakları, hayvan hakları, çocuk hakları, hoşgörü, huzur, iletişim, e güvenlik gibi konularda Avrupalı akranlarıyla sözlü ve yazılı iletişim kurdular, fikir alışverişinde bulundular, uluslararası ekip çalışmasını deneyimlediler.
‘Ecogames in myCurriculum’ adlı projede ise hedef ekolojik dengeye dikkat çekmek, çevre sorunlarına işaret etmek ve gelecekte gezegenimizn karşılaşabileceği sorunlara dikkat çekmekti. Proje süresince yapılan tüm etkinlikler oyun temelli eğitim yaklaşımıyla oluşturulmuş,İtalya,Fransa,Romanya ve Türkiye okullarından oluşan ortaklar Web 2.0 araçlarıyla oyunlar hazırladı ve oynadılar. Avrupalı akranlarıyla oyunlarla bir araya gelen gençler yabancı dil becerilerini geliştirirken, ekolojik farkındalık ve teknoloji okuryazarlığı farkındalığı kazandılar.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: