Neşet KARADAĞ-ÖZEL
ADANA(GÜNAYDIN)-Adana’da 66 banka müşterisinin hesaplarından bilgileri ve izinleri dışında sevgilisinin şirketlerine 1 milyon 836 bin lira aktardığı iddiasıyla tutuklanan bankacı kadın ile iş adamı sevgilisi hakkında ‘zimmet’ suçundan 12’şer yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı.
Kozan ilçesindeki bir bankanın şube müdürü Ş.K., 22 Aralık 2016’da polise giderek bankalarında KOBİ portföy yönetmeni olarak görev yapan Şirin K.’nin (35), banka müşterilerinin hesaplarından onların bilgisi ve izni dışında arkadaşı Erkan Serhan Ü. ‘ye (34) ait olan şirketlere para aktarımı yaptığını tespit ettiklerini bildirerek suç duyurusunda bulundu. Kozan Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, bankacı Şirin K. ile sevgilisi olduğu iddia edilen Erkan Serhan Ü., 23 Aralık 2016’da tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı soruşturmasını tamamlayarak bankacı Şirin K. ile sevgilisi Erkan Serhan Ü. Hakkında ‘5411 Sayılı Bankacılık Kanununa Aykırılık (zimmet)’ suçundan iddianame hazırladı. Adana 2.Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi. Savcı, sanıkların on iki yıldan az olmamak üzere hapis ve yirmibin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılmasını istedi. Para cezası miktarının bankanın uğradığı zararın üç katından az olamamasını da talep etti. Ayrıca meydana gelen zararın ödenmemesi hâlinde mahkemece re'sen ödettirilmesine de hükmedilmesi istendi.
İddianamede, banka avukatının verdiği dilekçe üzerine Kozan Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sanıkların mal varlıklarına el konulmasına karar verildiği belirtildi. İddianamede, bankanın yaptığı soruşturma raporu ile sanıkların savunmalarına da yer verildi. Banka raporunda, 38 müşteri hesaplarında gerçekleştirilen 89 adet havale işlemiyle Erkan Serhan Ü.’ye ait firmalara toplam 1 milyon 836 bin 791 lira transfer edildiği, 1 milyon 329 bin 942 lira tutarındaki 69 adet işlemde kullanılan talimatların üzerindeki imzaların ilgili müştekilere ait olmadığı belirtildi.
Sanıkların savcılıkta alınan ifadelerinde birbirlerini suçladıkları iddianamede yer aldı. Şirin K., savunmalarında Erkan Serhan'ın kendisini tehdit ettiğini, o yüzden böyle bir işe bulaştığını söyledi. Kendisini zimmet suçuna azmettirenin Erkan Serhan olduğunu ifade eden bankacı Şirin K., “2016 yılı başlarından itibaren hatırladığım kadarıyla yaklaşık 25 müşterinin hesabındaki kredi limitlerinden yaklaşık bir milyon 700 bin lirayı virman yoluyla Erkan Serhan Ü.’nin şirket hesaplarına aktardım. Bu işlemleri yaparken havale talimat kağıtlarını müşterilerin imzalarını taklit ederek imzaladım”dedi. Bankacı Şirin K.’nin avukatı da savcılığa verdiği dilekçede, Erkan Serhan Ü.’nün Şirin ile ilgili elinde çıplak fotoğraf ve videoların bulunduğunu bunları ailesine göstermekle tehdit ederek böyle bir işe zorladığını iddia etti.
Erkan Serhan Ü. ise üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek, bankacı Şirin K. ile aralarında duygusal ilişki olduğunu, evlenmeyi planladıklarını belirterek, “Şirketlerimin bütün finans işleriyle Şirin bizzat kendisi ilgilenirdi. Yapmış olduğu bu usulsüz işlemlerden kesinlikle haberim yoktu. Şirin’in iddia ettiği gibi elimde ona ait hiçbir fotoğraf ya da görüntüsü yoktur. Kendisini tehdit etmedim” dedi.
2 sanık önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: