ADANA(GÜNAYDIN)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, 23 Nisan 1920’de açılmasıyla, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milleti’nin izleyeceği yolu, dünyaya ilan ettiğini söyledi. Demokrasiyi köklü hale getirme mücadelesinin o günden bu yana sürdüğünü belirtti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, TBMM’yi açmasıyla Türk Milleti’nin modern dünyanın benimsediği yönetim şekline yürüdüğünü belirten Başkan Sözlü, “Türk Milleti’ne geleceğini belirleme hakkı verilmiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tanımıyla; Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Milleti’nin yüzyıllar süren arayışının özeti ve onun bizzat kendisini idare etme şuurunun canlı timsalidir. Cumhuriyet tarihi boyunca zor sınavlardan geçen ve varlığını amacına uygun şekilde sürdüren Türkiye Büyük Millet Meclisi, günümüzde de Atatürk’ün amaçladığı şekliyle varlığını devam ettirmek ve başta laiklik olmak üzere Atatürk ilke ve inkılaplarına uygun hareket etmek durumundadır” diye konuştu.
‘ATATÜRK DÜNYANIN EN İLERİ GÖRÜŞLÜ LİDERLERİNDEN’
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü bayram ilan ederek çocuklara armağan etmesinin de, O’nun dünyanın en ileri görüşlü liderlerinden biri olduğu gerçeğini, bir kez daha ortaya koyduğunu kaydeden Başkan Sözlü, şunları söyledi:
“Çocuklarımız ülkemizin geleceğidir. Çocuklarımıza, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yoldan yürümeye devam etmeleri için destek olmalıyız. Buna her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Demokratik, laik, milli değerlerle birlikte bilimi ve teknolojiyi yücelten bir nesil yetiştirmek, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuzluğa taşıyacak yegane yoldur. Hedefimiz bu doğrultudan asla şaşmamalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımızın, hemşehrilerimizin ve Türk Milleti’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, çocuklarımıza mutluluk diliyorum.”
Yorumlar
Kalan Karakter: