Bayrak krizi yargıya taşındı
Belediye tarafından değiştirilen Atatürk Anıt Alanı'ndaki bayraklardan birinde yıldız olmamasına kentteki tepkiler devam ediyor. Belediye, bayrağı üreten firmaya dava açmaya hazırlanırken, 2 kişi ise Ak Partili Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile ihmali olanlar hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Yayınlanma :
16.04.2015 14:21
Güncelleme :
16.04.2015 14:21


'KASIT YOK'
Olayı öğrendikten sonra talimat vererek yıldızsız bayrağı gönderden indirttiğini belirten Dingil, "Fabrika hatası. Üzerinde yıldız yok. Fabrikadan böyle gelmiş. Firmayı aradık. Firmaya dava açıyoruz. Kopması mümkün değil, fabrika dikmemiş. Evet, depodan alınmış, götüren işçiler hata yapmış olabilir. Bir hatadır, olmuştur. Bu da bir ders oldu. Yani kasıt yok. Türk bayrağı hepimizin namusu, şerefi" diye konuştu.
'CEZALANDIRILSIN'
Belediye, üretici firma hakkında dava açmaya hazırlanırken, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nde görevli Hamdi Taşdemir ihmali olanlar hakkında, CHP İskenderun eski Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Şirin ise Belediye Başkanı Seyfi Dingil hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Taşdemir, savcılığa verdiği dilekçede göndere yıldız bayrağın çekilmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:
"Bir ülkenin bağımsızlığının simgesi olan ve en kutsal değer olarak kabul edilmesi gereken bayrak unsurunun eksik bir şekilde imalinin yapılarak yine yıldızı olmadan Atatürk anıtına çekilmesi hususunda ihmali bulunanların tespiti ile TCK kanunlarında karşılığı olan yaptırım ile cezalandırılmasını talep ediyorum."
'DİNGİL, ÖZÜR DİLEMELİDİR'
Başkan Dingil hakkında suç duyurusunda bulunan Mahmut Şirin ise, göndere yıldızsız bayrak çekilmesinin ciddiyetsizlik ve Türk bayrağına hakaret olarak değerlendirdiğini belirterek şunları söyledi:
"Kasti yapıldığını düşünüyorum. Bundan dolayı İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil hakkında suç duyurusunda bulundum. Geçmiş belediyelerin hiç birinde böyle bir olay yaşanmadı. Bu memleketimiz adına utanç verici rezil bir durum. Bayrak bizim şerefimizdir, namusumuzdur. Herhangi bir şekilde bayraktaki yıldızı düşürdüm, rüzgar uçurmuş unutmuşuz gibi böyle bir şey yoktur. Telafisi yoktur. Türk halkından Belediye Başkanı Seyfi Dingil özür dilemelidir."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: