MUSTAFA ÖZKE
ADANA (GÜNAYDIN) – İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in veda haccı dönüşü Ehl-i Beyt'inden Hazreti Ali'yi ‘Ben kimin mevlâsı isem Ali de onun mevlâsıdır’ diye taltif ettiği gün olarak anılan Gadir Hum Bayramı Adana’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Bu yılki etkinliklerin Akkapı’da yapacağını belirten Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği Başkanı Hüseyin Cömetpay, bu yıl 29 Ağustos Çarşamba günü idrak edilecek Gadir Hum Bayramı’na Adanalıları davet etti.
Cömertpay, “Ülkemizin geçtiği bu meşakkatli süreçte birlik ve beraberlik adına söyleyeceklerimiz var. Bu söyleyeceklerimizi tüm Adanalılar olarak bir araya gelip sevgi, barış ve kardeşlik adına dünyaya haykırmak istiyoruz” diye konuştu
AYRI BİR ÖNEMİ VAR
Türkiye’nin çeşitli kentlerinde olduğu gibi Adana’da da her yıl büyük bir heyecan ve coşku ile kutlanan Gadir Hum Bayramı’nın, inanç ve kültür zenginlikleri arasında ayrı bir önemi bulunduğunu ifade eden Cömrtpay, “Adana’da bir araya gelen 5 sivil toplum örgütü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesi için önemli bir organizasyona imza atıyor. Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (AKYED), Akdeniz Sosyal Dayanışma Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı (ASDA), Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD), Karayusuflu Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneği Derneği (KASDA), Arap Halkı Alevileri Dayanışma Derneği’nin (AHAD-DER) ortak olarak gerçekleştireceği Gadir Hum Bayramı etkinlikleri 29 Ağustos Çarşamba günü saat 19:00’da Akkapı Spor salonunda icra edilecek.” dedi
KAZANIMLARIMIZI AYAKTA TUTACAĞIZ
Organizasyon komitesi adına konuşan Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği Başkanı Hüseyin Cömetpay “Bu bölgede başta olmak üzere toplumumuzun yaşadığı her ortamda üzerimize düşen görevlerin bilincinde olmak adına Arap Aleviler olarak her zaman sorumluluklarımızın bilinci ile hareket ettik.Yaşadığımız bu günlerde Cumhuriyetimizin kazanımlarını ayakta tutmak adına hoşgörü ve barışın savunucusu olmuş Akdeniz Sosyal Dayanışma Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı- Alevi Kültürü Araştırma Derneği Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği -Karayusuflu Yardımlaşma Derneği - Arap Halkı Alevileri Dayanışma Derneği kurumlar olarak, bu mutlu günümüzde halkımızla iç içe olmak bizi mutlu edecektir” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: