‘Ben S.D. için adam öldürmem’
Cinayet sanığına 25 yıl hapis cezası verildi.
Yayınlanma :
19.03.2022 12:39
Güncelleme :
19.03.2022 12:39


Adana'da, sokakta bir kişinin tabancayla öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanık 25 yıl hapis cezasına mahkum edilirken, cinayeti azmettirdiği iddia edilen kadın ise beraat etti.
Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklusanık T.A. ile tarafların avukatları öldürülenin eşi Hatice Erdemci katılırken, tutuksuz sanık S.D. duruşmaya gelmedi. Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak öldürülen Hasan Erdemci'nin daha önceden görüştüğü sanık S.D'yi telefonla arayarak rahatsız ettiğini, S.D'nin de bu rahatsızlığını sanık T.A'ya bildirdiğini, T.A'nın bunun üzerine Hasan Erdemci'yi sokak ortasında tabanca ile öldürdüğünü belirterek, sanığın "Kasten öldürmek" suçundan müebbet, S.D'nin de "Kasten öldürmeye yardımcı olmaktan" 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını ve mevcut hallerinin devamını istedi.
Daha sonra sanık T.A. ve avukatları son savunmalarını yaptı. Sanık avukatları, müvekkilleri T.A.’nın olay saatinde olay yerinde olmadığını, kıyafetleriunde de herhangi bir atış artığına rastlanmadığını belirterek beraatini talep etti.
Sanık T.A. mahkemeye 7 sayfalık savunma dilekçesi verdi. Sözlü olarak da savunmasını yapan T.A., cinayet suçlamasını kabul etmeyerek, “Benim bu olayla ilgim alakam yok. Eğer olmuş olsaydı, emniyetten çağırdıklarında kendi isteğimle emniyete gitmezdim. Bu olayı bana mal etmeye çalışmışlardır. Bana iftira atılmıştır. Ben diğer sanık S.D.’nin hiçbir şeyi değilim. Ben S.D. için adam öldürmem. Suçsuzum” diyerek tahliyesi ile birlikte beraatini istedi.
Mahkeme heyeti, sanık T.A.’yı haksız tahrik altında “Kasten insan öldürme” suçundan 25 yıl hapis cezası verip tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı. Diğer sanık S.D. ise delil yetersizliğinden beraat etti.
-Olay
Merkez Yüreğir ilçesi Doğankent Cumhuriyet Mahallesi'nde 6 Mart 2020'de başından silahla vurulmuş bulunan Hasan Erdemci, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiş, cinayet zanlısı T.A. tutuklanmıştı. Azmettirici olduğu iddiasıyla yakalanan S.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: