Aksaray'da 120 çoban 'Çobanlar Yarışıyor Bilgi Yarışması'na katıldı. Çobanlar başarılı olabilmek için ter döktü.
Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Çobanlar Yarışıyor Bilgi Yarışması' finaline katılabilmek için Belediye Tiyatro Salonu'ndaki elemeye 120 çoban katıldı. Bunlardan başarılı olan 8 çobanın finalde yarışacağını söyleyen Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, "Bu yıl üçüncüsünü yaptığımız yarışmanın amacı, çoban sıkıntısını dile getirmek. Türkiye’deki çoban sıkıntısının çözüm noktasında sosyal etkinliklerle bir katkı sağlamak istiyoruz" dedi.
Mahmut Aktürk, elemeyi kazanan 8 çobanın 18 Şubat tarihinde yapılacak finalde yarışacağını belirterek, "Finalimizde sazlı sözlü bir eğlence, hem de bilgi yarışmasını yapacağız. Birinciye 4 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye 2 bin lira, diğerlerine de altın vereceğiz. Böylelikle herkesi ödüllendireceğiz'' diye konuştu.
Bilgi yarışması elemesinde 120 çoban ter döktü
120 çoban 'Çobanlar Yarışıyor Bilgi Yarışması'na katıldı.
Yayınlanma :
28.01.2015 14:20
Güncelleme :
28.01.2015 14:20


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: