MUSTAFA ÖZKE
ADANA (GÜNAYDIN) – Çukurova’nın bereketli toprakları şairleri ve yazarları okurlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Yeni yazarlar ve yeni kitaplar Ocak ayında Adana’da açılacak kitap fuarlarında okurlarıyla buluşmak için gün sayıyor.
Köy enstitülü bir öğretmen Mahmut Saral’ın ‘Anılarım’, şair Ahmet Turgut Tanrıverdi’nin ‘Savaş Ya Da Pandomim’, yazar Fatoş Yıldız Yeysideş’in ‘Hayatımın Renkleri’ adlı eserleri Karahan Kitabevi tarafından yayınlandı. Adana’da ‘Kültürün Adresi’ olarak ün yapan Karahan, Türk edebiyatına yeni yazarlar ve değerli eserler kazandırıyor.
Şair Ahmet Turgut Tanrıverdi, ‘Bir Düş Görsem’ adlı şiirinde, okurlarına, ‘Bir ceviz ağacı da ben olsam Gülhane parkında’ diye sesleniyor. Şair Tanrıverdi’nin şiirlerini birbirinden değerli fotoğraf kareleriyle süslemesi dikkat çekiyor.
Yazar Fatoş Yıldız Yeysideş ise ‘Hayatımın Renkleri’ adı eserinde, ‘Sevdiği bir insanı kaybeden biri olarak söylüyorum. Hayat ağlamaya, üzülmeye ve üzmeye değecek kadar uzun değil. Yaşayalım gitsin. Gülmek için yaratılmış gözlerde yaşlar niye olsun ki.’ diyor.
Ve köy enstitülü bir öğretmen Mahmut Saral ‘Anılarım’ adlı eserinde öğretmenlik yıllarında okurken tadına doyamayacağınız güzellikleri ve çirkinlikleri anlatıyor. Yazar Mahmut Saral, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu vurgularken ve öykülerinde hep onu savunurken, bu mesleğe gölge düşürenleri de ilginç bir dil ile eleştiriyor.
Birlikte aynı mesleği yaptığı öğretmen arkadaşlarını kendine has üslubu ve kelime zenginliği ile anlatan Mahmut Saral’ı okurken, ‘Eğitimde böyle öğretmenler de var mıymış?’ diyeceksiniz.
Bir ceviz ağacı da ben olsam Gülhane parkında
Şair Ahmet Turgut Tanrıverdi, ‘Savaş Ya Da Pandomim’ adlı eserinde kullandığı birbirinden anlamlı fotoğraf kareleriyle dikkat çekiyor
Yayınlanma :
16.11.2018 08:37
Güncelleme :
16.11.2018 08:37