Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma ve sohbet uygulaması WhatsApp ile ilgili olarak BTK, resmi Twitter hesabından bir anket açtı.
BTK, resmi Twitter hesabında WhatsApp alternatifleri ile ilgili bir anket açtı. WhatsApp olmasaydı hangi uygulamayı kullanırdınız diye soran BTK'nın anketinin şıklarında Bip, Viber, WeChat ve Line uygulamaları yer alıyor. BTK'nın WhatsApp anketi farklı tepkilerle karşılandı ki bazı kullanıcılar bu anketi WhatsApp'ın engelleneceğine dair bir işaret olarak görüyor.
BTK'nın sık sık iletişim araçlarında yerli teknolojilerin kullanılması gerektiğini vurgulaması, hükümetlerin ve başka kuruluşların WhatsApp'ın iletişim kayıtlarını canlı olarak takip edememesi gibi durumları dikkat çeken bazı kullanıcılar BTK'nın WhatsApp'ı engelleme hazırlığında olduğunu iddia ediyor.WhatsApp yerine telgraf kullanırız diyenlerde şıkları beğenmeyenler ve kendi adaylarını belirtenlere kadar pek çok kullanıcı ankete ilgi gösterdi ki 9 Mayıs itibari ile ankette 20 binden fazla oy verilmiş durumda.
Yorumlar
Kalan Karakter: