MUSTAFA ÖZKE
ADANA (GÜNAYDIN) – Beyazevler Mahallesi’ndeki Yalçınpark’ın aşağı tarafında oturan vatandaşlar, evlerinin ön kısmında 15 gündür aktığını iddia ettikleri kanalizasyondan dolayı büyük sorun yaşadıklarını dile getirdiler.
Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’nın büyük önem verdiği ve her gün özenle temizlenen Yalçınpark’ın aşağı tarafında böyle bir manzaranın bulunması akıllarda soru işareti bıraktı.
Mahalle sakinlerinden Mehmet Özcan, “Arka tarafta bir lise ve apartmanlar var. Bu kanalizasyonun onlara ait olduğunu sanıyorum. 15 gün önce Cuma günü akmaya başladı. ASKİ’yi aradık. Elinde telsiziyle, kısa boylu, genç biri geldi. ‘Ya dayı bu rögar taşsa ne olur’ dedi. Çok şaşırdım. Sonra bir daha aradık. Otoban tarafından girip sorunu çözeceklerini söylediler. Yani ASKİ’yi aradık geldiler ama ilgilenmediler. Ondan sonra kimse gelip bu sorunumuzu çözmedi.” dedi
Yalçınpark’ın aşağı tarafında yağmur sularını Seyhan Baraj Gölü’ne ulaştıran bir kanalın olduğunu anlatan Mehmet Özcan, “‘Bu rögar taşsa ne olur’ demekle iş bitmiyor. Bu rögarın pisliği kanala akıyor ve o kanalın suyu Seyhan Baraj Gölü’ne gidiyor. Yani sorun görüldüğü kadar basit değil. Aşağıda bir de kapağı olmayan rögar var. Mahalledeki küçük çocuklardan biri o rögara düşebilir. O açık rögarın da kapatılmasını istiyoruz.” diye konuştu
Öte yandan, Adana’nın 15 ilçesinde dereler, yeşil alanlar, fosseptik çukurları, parklar, pazar yerleri ile cadde ve sokaklardaki rögarları sivrisinek, karasinek, hamam böceği, tatarcık, kene, bit, pire ve kemirgenlere karşı ilaçlayan Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın, Coğrafik Bilgi Sistemi tabanlı çalışma düzenine geçmesine ve ASKİ’ye bildirilmesine rağmen bu sorunu nasıl çözemediği dikkat çekti.
Yorumlar
Kalan Karakter: