İpek Koza Holding bünyesindeki Bugün TV'nin de dün yayını durduruldu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Fethullahçı Terör Örgütü'ne söz ve eylem birliği içinde destek verdiği ve yayınlarında manipülasyon yaparak çarpık algı yarattığı gerekçesiyle kayyum yönetimine devredilmesi talebinin Ankara 5. Asliye Sulh Ceza Hâkimliği'nce kabul edilmesinin ardından Koza İpek Grubu bünyesindeki Bugün ve Millet gazetelerinin baskısı durduruldu.
Bugün ve Millet ekibi, kayyumun baskısını durdurduğu gazetelerin yarın çıkması planlanan 29 Ekim sayfalarını Twitter'da yayınladı. Koza İpek Holding'in sahibi Akın İpek de basılmayan bazı sayfaları Twitter'dan paylaştı
Bugün gazetesi köşe yazarı Yavuz Baydar, kayyum tarafından alınan ve matbaaya gönderilen karar doğrultusunda gazetenin baskısının durdurulduğunu söyledi.
Baydar, Twitter'dan şunları paylaştı:
YavuzBaydar:
Ey ahali! Kayyumdan matbaaya gönderilen yazılı talimat gereği Bugün gazetesinin baskısı bu gece durduruldu. Büyük olasılık yarın çıkmayacak
YavuzBaydar :
Ama gazete hazır.
Okumak isteyen herkes @bugun twitter hesabına hemen girsin.
Bütün sayfalar orada.
Emeği geçen tüm meslektaşlarıma tşkler!
CPJ: Özgürlük ortamı kötüye gidiyor
Gazetecileri Koruma Komitesi de (CPJ) Koza İpek grubuna yapıulan baskını ve yayın kesme kararını eleştirerek "Sansür için ulusal güvenlik bahane ediliyor" dedi.
CPJ Direktör Yardımcısı Robert Mahoney yaptığı yazılı açıklamada "Yerli basına baskın ve yabancı muhabirlerin tutuklanması Türkiye’de basın özgürlüğü ortamının daha da kötüleştiğinin göstergesi" dedi.
Mahoney açıklamasında hâlâ Türkiye'de gözaltında tutulan VICE News muhabiri Muhammed İsmail Resul'ün durumunu da hatırlattı.
Yorumlar
Kalan Karakter: