Ç.Ü. Fen Edebiyat Bölümü'ne FEDEK’ten yeni akreditasyon
Yayınlanma :
30.11.2019 08:36
Güncelleme :
30.11.2019 08:36


Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen FEDEK Çıkış Bildirgesi Toplantısına Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar,FEDEK Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Gökay Kaynak ve değerlendirme ekibi ile Fen Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları katıldı.
Akreditasyon Programının belirli standartlara sahip olduğunu belgeleyen bir sertifika süreci olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Fen Edebiyat Fakültesinde daha önce sadece İstatistik Bölümünün akredite olduğuna dikkat çekerek 5 bölümün de akredite olduğunu söyledi. Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik Bölümleri, Birinci Öğretim Lisans Programları 2019-2020 Değerlendirme Dönemi Akreditasyon Başvurularının FEDEK Çıkış Bildirgesi Toplantısıyla açıklandığını ifade eden Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti:
“Öncelikle bu kapsamda Üniversitemizi ziyaret eden FEDEK Takım Başkanı ve Eş başkanı ile takım üyelerine ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. 2019 – 2020 değerlendirme döneminde FEDEK (Fen, Edebiyat, Fen –Edebiyat, Dil- ve Tarih Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından Fen-Edebiyat Fakültemizin beş bölümünün Birinci Örgün Eğitim Lisans Programlarının 17-19 Kasım 2019 tarihleri arasında 3 gün süreyle ilk kez genel değerlendirmesi yapılmıştır. Bilindiği gibi, Fen-Edebiyat Fakültemizin 9 bölümü ve 3.200’ü aşan öğrenci sayısıyla Üniversitemizin önemli ve gelişmiş Fakültelerinden biridir. Akreditasyon, bir yükseköğretim kurumunun güvenirliğini ve tanınmasını sağlayan bir sistemdir. Programın belirli standartlara sahip olduğunu belgeleyen bir sertifika sürecidir. Amacımız tüm fakülteler ve tüm programların Akreditasyon sertifikasına sahip olması ve Üniversitemizin kalitesini arttırmasıdır.”
FEDEK Nedir?
FEDEK, farklı disiplinlerdeki Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye’de FEF öğretiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunur. FEDEK, FEF bölümlerinde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmeti ilerletmek amacıyla kurulmuştur.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: