Aydın’da yaşayan ve Türkiye’de domuz gribi virüsünün yakaladığı ilk kişilerden biri olan 46 yaşındaki Halil Yetim, yıllardır kendisine ödenen özürlü maaşının mart ayında kesildiğini belirterek yaşam şartlarının daha da kötüleştiğini belirtti.Edinilen bilgiye göre Aydın Efeler İlçesi’nde yaşayan Halil Yetim yaklaşık 8 yıl önce domuz gribine yakalanınca 3 ay kadar yoğun bakımda kaldı. Nefes darlığı olan Halil Yetim yoğun bakımdan çıktıktan sonra hayatını oksijen tüpü ile yatağa mahkum sürdüren Halil Yetim’e yüzde 80 özürlü raporu verilerek bir de özürlü maaşı bağlandı.
Bilmediği bir sebepten dolayı aralık ayında aldığı maaşının mart döneminde yatırılmadığını belirten 46 yaşındaki Halil Yetim, “Yıllardır nefes darlığından dolayı rahatsızdım. Türkiye’de domuz gribi virüsüne ilk yakalananlardan biri benim. Aylarca yoğun bakımda kaldıktan sonra tahliye oldum. Ama yıllardır oksijen tüpü ile yaşıyorum. Hastalıktan sonra heyet tarafından yüzde 80 oranında özürlü bulunmam nedeniyle rapor verilmiş ve özürlü aylığı bağlanmıştı. Mart ayında özürlü maaşını almak istediğimizde aylığın kesildiğini öğrendik. Zaten hayatımızı zor idame ettiriyorduk şimdi hayatımız daha da zora girdi” dedi.
“SEVİNCİ KURSAĞINDA KALDI”
Yıllarca yatağa mahkum yaşayan Halil Yetim’e yardımsever kuruluşlar tarafından akülü araç hediye edilince yataktan kurtulup gün yüzü görmenin sevincini yaşayan Halil Yetim, maaşının kesilmesi ile sevincinin kursağında kaldığını belirterek, “Nefesi tüple alıp ciğerimi kucağımda taşımama rağmen yıllar sonra dışarı çıkmanın sevinci ile halime şükrediyorum. Ancak durup dururken özürlü maaşımın kesilmesine anlam veremedim” diye konuştu.
“EVE GİREN ÜCRET FAZLA OLDUĞU İÇİN KESİLMİŞ”
İsminin açıklanmasını istemeyen Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, Halil Yetim’in engelli maaşının hane gelirine bağlı olarak kesilmiş olabileceğini belittiler.
Ciğerini kucağında taşıyan adamın çaresizliği
Türkiye’de domuz gribi virüsünün yakaladığı ilk kişilerden biri olan 46 yaşındaki Halil Yetim, yıllardır kendisine ödenen özürlü maaşının mart ayında kesildiğini belirterek yaşam şartlarının daha da kötüleştiğini belirtti.
Yayınlanma :
04.04.2016 09:24
Güncelleme :
04.04.2016 09:24


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: