HAYDAR ŞENGÜL
ADANA (GÜNAYDIN) – Her şey Nemrut’un, “Hiç bir evin bacası tütmeyecek” emrini vermesiyle başladı. İnsanlar ateş olmadan nasıl yemek pişireceklerini düşünüyorlardı ki İbrahim peygamberin annesi, bulgur ve ceylan etini taşla döverek ilk çiğ köfteyi üretti. O günden beri insanoğlu çiğ köfte yiyor.
BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Genç Girişimci Veysi Önkol da, “Çiğköftenin faydası saymakla bitmez. İçinde bulundurduğu baharatlardan dolayı vücudun her yerine bir faydası vardır. Biz de binlerce yıllık bu lezzeti Adanalılara ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diyor. Veysi Önkol tarafından Çınarlı Mahallesi 6001 sokak no:3/A Seyhan adresinde açılan işletme Anadolu Çiğköfte açıldığı günden beri büyük ilgi görüyor. Önkol, Adanalıları lezzetini tatmaya çağırıyor ve meşhur Adıyaman çiğ köfte usulü yapılan çiğ köfte bu işyerinde damak tadına hitap ediyor.
FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Genç Girişimci Veysi Önkol, “Her derde deva çiğ köftenin faydaları saymakla bitmiyor. Çiğ köfte, gribin nezlenin çabuk atılmasını sağlar, bol miktarda C vitamini içerir. Kanın temizlenmesine olumlu etki eder. Cilde tazelik ve güzellik kazandırır. Antioksidan özelliği taşır damar, sertliğini önler bağışıklığı güçlendirir nefes açar içinde bulunan sarımsak nedeniyle kalp kaslarını güçlendirir.” diye konuşuyor.
SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZİ
Yalnızca yöresel lezzet olarak tanınan çiğ köfte, artık sofraların vazgeçilmez konuklarından biri oldu. Hayatımıza giren etsiz çiğ köfte tanımıyla birlikte güvenle tüketilen bu ürün, Anadolu Çiğ Köfte seri üretim ve zincir mağazalar aracılığıyla tüm Türkiye’de sevilen bir yemek olmasının yanı sıra özellikle diyet menülerinde de besleyiciliğiyle ön plana çıkıyor. Türkiye’nin en büyük etsiz çiğ köfte franchising ağı olarak dikkat çeken Anadolu Çiğ Köfte üretim tesisleri ile +4 derece soğutmalı araçlarıyla aynı lezzet ve tazelikte çiğ köfteyi müşterileriyle buluşturmasıyla ön plana çıkıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: