Cumhuriyet’imizin 100. yıl dönümü münasebetiyle icra edilecek olan programların ilki Tepebağ’ın tarihi atmosferinde, Vali Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik, Yüreğir TOKİ Köprülü Anadolu Lisesi çok sesli korosunun seslendirdiği Mustafa’m, Binler Yaşa Cumhuriyet, 100. Yıl Marşı ve halk dansları gösterisiyle devam etti.
Öğrencilerin performanslarının coşku dolu anlar yaşattığı programda, Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Atatürk ve Cumhuriyet temalı kostüm gösterimi katılımcıları yüz yıl öncesine götürdü.
Adana Anadolu Lisesi öğrencilerince Tepebağ’ın tarihi sokağında icra edilen “Cumhuriyet Sokağı” isimli oratoryo gösterisi ise istiklal ve istikbalimizin teminatı Cumhuriyet’imizin anlam ve öneminin en güzel şekilde bizlere yansıttı.
Programda kısa bir değerlendirme yapan Vali Köşger, Cumhuriyet’imizin 100. yılının ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde coşkuyla kutlanacağını dile getirdi. Tepebağ’da icra edilen bu güzel etkinliklerin tarihin gençlerimizde yaşatılması adına çok önemli olduğunu ve Milli Mücadele’nin kilit noktası olan Adana’ya çok yakıştığını belirten Vali Köşger, etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve kent protokolü de katıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: