Haydar ŞENGÜL-ÖZEL
ADANA(GÜNAYDIN)-Kırklareli'nin Vize ilçesinde yol kenarında bir ağaca asılmış şekilde bulunan erkek doktor B.G’ye ölmeden önce tehdit ederek cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen ev sahibi polislikten ihraç edilmiş O.E’nin yargılanmasına devam edildi.
Radyoloji Uzmanı Dr. B.G.,, 2014’te Adana’daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne atandı. 15 Ocak 2015’te, polislikten ihraç edilen O.E.’nin dairesini kiraladı. Bir süre sonra psikolojisi bozulup görevinden istifa ederek İstanbul’a dönen B.G., 7 Mayıs 2015’te Kırklareli’nin Vize’deki Kıyıköy yolu üzerinde bir meşe ağacına asılı vaziyette bulundu.
‘O.E. SENİ AFFETMEYECEĞİM’
27 yaşındaki B.G.’nin elinden çıktığı tespit edilen “Elveda dünya” başlıklı notta, “Her şey başıma doktor olduğum için, radyolog olarak atanıp Adana’ya gittiğim için geldi. O.E. bana silah zoruyla yaptığın iğrenç şey için seni asla affetmeyeceğim. Artık öldüğüme göre rahatça söyleyebilirim. ‘Eğer herhangi birine söylersen seni öldürürüm’ demiştin. Zaten artık ölüyüm. İnsanlara olan nefretim daha da büyümeden bu dünyadan ayrılıyorum” şeklindeki ifadeler üzerine ev sahibi O.E. hakkında ‘Tehdit ve cinsel istismar’ suçlarından dava açıldı.
AİLENİN AVUKATI NUH METE YÜKSEL
Adana 4.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 5’nci celse duruşması yapıldı. Duruşmaya, hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan yedi yıldan 12 yıla ve ‘silahla tehdit’ suçundan da iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası istemiyle toplam 9 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenen tutuksuz eski polis O.E., intihar ettiği düşünülen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi radyoloji uzmanı B.G.’nin annesi S.G., babası O.G. ile tarafların avukatları katıldı. Ölen doktorun anne ve babasının avukatları arasında kapatılan Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin (DGM) eski savcılarından Nuh Mete Yüksel de bulunuyor.
RAPOR HAZIRLANACAK
Sanık ve avukatları taleplerinin olmadığını eksikliklerin giderilmesini istedi. Ölü bulunan doktorun anne ve babası ile avukatları ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) gelen iletişimle ilgili yazıyı incelemek üzere süre istedi.
Mahkeme heyeti, sanık O.E.’nin tutuksuz halinin devamına karar verip duruşmayı, BTK’dan gelen yazının bilirkişiye gönderilip sanığın Adana’da bulunduğu zamanlarla, sanık ve ölen arasındaki görüşmelerle ilgili baz istasyonlarına ilişkin rapor düzenlenmesi için ileri bir tarihe erteledi.
SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
O.E., daha önceki duruşmalarda, suçlamaları kabul etmeyerek, B.G.’yi evi kiralarken gördüğünü ve daha sonra Antalya’ya taşındığını anlatmıştı.
Yorumlar
Kalan Karakter: