'Emine Bulut için adalet istiyoruz'
MHP Milletvekili Koncuk, TBMM’ye kadın cinayetleri ile ilgili soru önergesi verdi, 2002-2018 tarihleri arasında 15 bin 225 kadının öldürüldüğünü söyledi,
Yayınlanma :
09.10.2019 16:26
Güncelleme :
09.10.2019 15:54


Milletvekili Koncuk, 2018 yılında 440 kadının cinayete kurban gittiğini, 1 Ocak 2019 tarihinden bu yana da 294 kadının öldürüldüğüne dikkat çekti. Koncuk, “Kadına şiddet ve kadın cinayetleri sürekli artıyor.2002 ile 2018 sonu arasında, resmi kayıtlar göre, 15 bin 225 kadın cinayeti işlenmiştir. Devlet tarafından kadın cinayeti sorun olarak kabul edilmeli ve yasalar kâğıt üstünde kalmamalıdır” dedi.
Milletvekili Koncuk, 2002 yılından bu yana iktidarda olan hükümette görev almış eski bakanların geçmiş dönemdeki söylemlerine bakıldığında yaptıkları (Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum, kadına şiddet abartılıyor. Kadın iffetli olacak, herkesin içinde kahkaha atmayacak. Tecavüze uğrayan doğursun, gerekirse devlet bakar. Anneler annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri merkeze almamaları gerekir. Bayanlara evdeki işler yetmiyor mu? Kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek. Tecavüzcü kürtaj yaptıran kadından daha masumdur.) talihsiz açıklamaları ile bu konuya net yaklaşılmadığının hissedildiğini söyledi. Koncuk sözlerine şöyle devam eti:
“Basında yer alan bu söylemlere bakıldığında, böyle bir anlayışla yaklaşmak yerine kalıcı çözümler üretmek, “İstanbul Sözleşmesi” ismiyle anılan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” (İstanbul Sözleşmesi) 1 Ağustos 2014’te yürürlüğe girdiği tarihten bu yana nasıl bir çalışma yürütüldüğü ve kadın cinayetlerinin önüne nasıl geçileceği hakkında araştırma yapmak için Meclis Araştırması ve soru önergesi verdim. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın cevaplamasını istediğim soru önergemde şu soruların cevabını toplum olarak bekliyoruz. İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girdiği tarihten bu yana kaç kadın cinayete kurban gitmiştir? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak 1 Ağustos 2014’te yürürlüğe girdiği tarihten bu yana kaç kadın şiddet mağduruna “barınma evi” sağlanmıştır? İstanbul Sözleşmesi kapsamında mağdurlara, hukuki ve ücretsiz adli yardım imkânı kaç kişiye sağlanmıştır? İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasının kadınlar için neden hayati öneme sahip olduğunu yaşanan cinayetlerin artması ile tekrar gündeme getirdi. Türkiye tarafından da imzalanan anlaşmanın hükümlerinin “titizlikle uygulanmamasının sebepleri” nelerdir? “
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: