Çukurovalı aşçılar, Adana’da düzenlenen Deniz Ürünleri Hazırlama, Pişirme ve Sunum Teknikleri Kursu’nda Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan öğretmenlere balık ve deniz ürünlerinin en lezzetli haliyle pişirilip, sunulması konusunda eğitim verdi. Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’na (TAŞPAKON) bağlı Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu’na üye (AKAPAFED) Adana, Mersin ve Hatay’daki Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nin deneyimli mutfak şefleri, 5 günlük eğitimde 16 ilden gelen 20 öğretmene balık çeşitleri ile karides, kalamar, ahtapot ve ıstakoz pişirmenin inceliklerini öğretti.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlediği Deniz Ürünleri Hazırlama, Pişirme ve Sunum Teknikleri Kursu’na Adana, Afyonkarahisar, Balıkesir, Manisa, Düzce, İstanbul, Aydın, Sivas, Ankara, Kırşehir, Sakarya, İzmir, Bursa, Muğla, Yozgat ve Gaziantep’ten öğretmenler katıldı. Metro Toptancı Market ve Sunar Elita Gıda’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Derviş Göçmen, Mersin Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Musa Güvençli, Hatay Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanımız Özgür Dede ile TAŞPAKON’a bağlı mutfak şefleri, kursiyer öğretmenlere teorik bilgiler aktarıp, uygulamalı eğitim verdi. Balık ve deniz ürünlerinin çeşitleri, tazeliğini koruması, temizleme, pişirim ve sunum başlıklarında verilen eğitimde, usta mutfak şefleri kursiyerlerle birlikte uygulama yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlediği Deniz Ürünleri Hazırlama, Pişirme ve Sunum Teknikleri Kursu’na Adana, Afyonkarahisar, Balıkesir, Manisa, Düzce, İstanbul, Aydın, Sivas, Ankara, Kırşehir, Sakarya, İzmir, Bursa, Muğla, Yozgat ve Gaziantep’ten öğretmenler katıldı. Metro Toptancı Market ve Sunar Elita Gıda’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Derviş Göçmen, Mersin Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Musa Güvençli, Hatay Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanımız Özgür Dede ile TAŞPAKON’a bağlı mutfak şefleri, kursiyer öğretmenlere teorik bilgiler aktarıp, uygulamalı eğitim verdi. Balık ve deniz ürünlerinin çeşitleri, tazeliğini koruması, temizleme, pişirim ve sunum başlıklarında verilen eğitimde, usta mutfak şefleri kursiyerlerle birlikte uygulama yaptı.