Neşet KARADAĞ
ADANA (GÜNAYDIN) - Adana'da polis memuru Hakkı Un’a çarparak ölümüne neden olduğu öne sürülen araç sürücüsü Nezir Gültekin’in yargılandığı davanın görülmesini devam edilirken ölen polis memurunun eşi Asiye Un, “Bu bir trafik terörüdür” diyerek sanığın tutuklu yargılanmasını istedi.
Adana'da Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Hakkı Un, baldızı ve ailesini otomobiliyle 15 Ağustos 2016’da evlerine götürdü. dönüşte Kurttepe Mahallesi Çatalan Köprüsü girişinde durup büfeden alış veriş yaptıktan sonra dönerken hafif ticari aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaçan sürücü Nezir Gültekin yakalanarak tutuklandı. Yargılama sırasında tahliye edilen Gültekin’in Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya, sürücü Nezir Gültekin katılmadı. Ölen polis memurunun eşi Asiye Un ile tarafların avukatının geldi. Mahkeme hakimi, Emniyet Müdürlüğü’nden olaydan sonra olay yerinde çekilen görüntüler ile sanığın kullandığı aracın köprü yönünden gelirken görüntülerinin geldiğini söyledi.
‘HIZLA GİDERKEN VURDU’
Daha sonra, olayın görgü tanığı Ümit Akarsu dinlendi. Olayın olduğu yerde restorantlarının olduğunu ifade eden Akarsu, olayı gördüğünü belirterek, “Ben restoran müdürüyüm. Kapının önünde beklerken köprüden şehir merkezi istikametine doğru lambaları sönük bir araç hızla geçerken bir şeye vurdu. İnsanlar toplanınca ben de koşarak gittim. Vuran aracın ışıkları sönüktü. Rampaya doğru hızlı çıkıyordu. Bir şahısın yerde yattığını gördüm. Yolun kenarındaydı. Belinde silahını görünce polis ya da bekçi olabileceğini düşündüm.155’i arayıp durumu bildirdim” dedi.
‘TRAFİK TERÖRÜ’
Söz hakkı verilen ölen polisin eşi Asiye Un da, olayın bir trafik terörü olduğunu belirterek, “Sanık hızla gelip eşime çarpmış. Çarptıktan sonra hiç durmadan gitmiş. Eşimi ölüme terk etmiştir. Ben iki çocuğuma yalnız başıma kaldım. Bu bir trafik terörüdür. Ben çocuklarıma ne diyeceğimi bilemiyorum. Adaletinize sığınıyorum” dedi.
Mahkeme hakimi, kusur yönünden rapor hazırlanması için olayla ilgili görüntülerin Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderilmesine karar verip duruşmayı 8 Mayıs’a erteledi.
‘SERBEST KALMASI CANIMIZI YAKIYOR’
Duruşmadan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Asiy Un, sanığın eşini bilinçli şekilde öldürdüğünü iddia edip tekrar tutuklanmasını istedi. Un, “Olay yerinde yaya geçidi, lamba yok. Vardı da eşim mi geçmedi? Eşim trafik terörünün kurbanıdır. Sanık tutuklanıp ağır cezada yargılanmalı. Ambulans bile çağırmamış. Yanındaki kadın ve diğer kişiler olayı saklamışlardır. Bunların da yargılanması lazım. Başka insanların ölmemesi, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için bu trafik teröristlerinin en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Sanığın elini kolunu sallayarak dışarıda gezmesi benim ve çocuklarımın canını çok yakıyor. Bir an önce sanığın tekrar tutuklanıp dosyanın ağır cezaya gönderilmesini istiyorum” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: