Özel bir şirkette forklift operatörü olarak çalışan Hasan Yelmez, 14 yıl önce evlendiği ve 2 çocuğunun annesi Halime Yelmez'in kendisini aldattığından şüphelenmeye başladı. İddiaya göre eşinin cep telefonuna internetten program yükleyerek konuşmalarını dinleyen Hasan Yelmez, eşi ile M.S.'nin samimi konuşmalarını dinledi. Aldatıldığına emin olan Hasan Yelmez eşi Halime Yelmez'e durumu anlattı. Çift arasında geçen 7 Eylül'de merkez Yüreğir İlçesi Atakent Mahallesi'ndeki evlerinde çıkan tartışma sonucu Hasan Yelmez eşini elleriyle boğarak öldürdü.
'KENDİMİ KAYBETTİM BOĞAZINA SARILDIM'
Tutuklandığı nöbetçi mahkemede ifade veren Hasan Yelmez, eşi çalışmaya başladıktan sonra sık sık telefonla konuşmasından dolayı aldatıldığından şüphelendiğini belirterek, olayı şöyle anlattı:
"Bunu eşime sorduğumda iş yerinde şefi olduğunu ve yardımlarından dolayı sık sık konuştuğunu söyledi. Buna rağmen telefon görüşmelerinden aralarında bir yakınlaşma olduğunu tahmin ettim. İndirdiğim programlar sayesinde eşim ve M.S.'nin arasındaki konuşmaları dinledim. Yaklaşık 2,5 ay ikisinin arasındaki telefon irtibatı devam etti. İş yerimden eşime söylemeden izne ayrıldım. Olay akşamı yine eşimin telefonunu dinlediğim sırada, eşim M.S.'ye 'Gözlerine baktığım zaman yaşadığımı anlıyorum' dediğini duyunca dünyam yıkıldı. Dışarı çıkıp, biraz dolaştıktan sonra eşimin eve gelmesini bekledim. Eşim işten dönünce ben de eve girdim. Dinlediğim telefon görüşmelerini kaydettiğim için ona da dinlettim. Konuşmaları dinleyince durumun ortaya çıktığını fark etti. Ben boşanmak için dava açacağımı söyledim. Eşim de bana boşanmayacağını, kendi hayatını yaşayacağını, benim de kendi hayatımı yaşamam gerektiğini ve buna alışmam gerektiğini söyledi. Ben bunun üzerine kendimi kaybettim. Koltukta oturduğu sırada boğazından tuttuğumu hatırlıyorum, sonra kendimi kaybetmiştim. Olanlar oldu. Çocuklarımız evde değildi. Çocuklarımdan dolayı çok pişmanım."
İDDİANAME TAMAMLANDI
Konuyla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Halime Yelmez ile M.S.'nin ilişkilerinin olduğunun belirtildiği iddianamede Hasan Yelmez'in teknik bilgi ve beceri gerektirecek bir çalışma yaptığına yer verildi. Savcı, Hasan Yelmez hakkında yakın akrabayı tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Hasan Yelmez önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
Eşini boğarak öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet istendi
Kendisini aldattığından şüphelendiği eşi 44 yaşındaki Halime Yelmez'i elleriyle boğarak öldüren 47 yaşındaki Hasan Yelmez hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Yayınlanma :
08.01.2015 10:32
Güncelleme :
08.01.2015 10:32


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: