ADANA(GÜNAYDIN)-Adana’da kendisinden boşanmak için dava açan eşini 4.5 yaşındaki oğlunun gözleri önünde bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen Yakup Çetin’in yargılanmasına devam edildi. Mahkeme Savcısı, mütalaasını verdi, sanığın 20 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.
Çukurova İlçesi Huzurevleri Mahallesi’nde 4 Aralık 2015’te Yakup Çetin (45) kendisinden boşanmak isteyen eşi Gül Çetin’i (40) sokak ortasında oğlunun gözleri önünde bıçaklayarak öldürmek istedi. Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Çetin’in Adana 5.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Yakup Çetin ile avukatı geldi. Öldürmeye çalıştığı eşi Gül Çetin’in katılmadığı duruşmada olayın tek görgü tanığı ve Çetin’i ölümden kürekle kurtaran Alptekin Uzuner dinlendi. Evde otururken dışarıdan bir kadın bağırma sesi duyup bahçeye çıktığını söyleyen Uzuner, “Yakup ile eşinin kavga ettiklerini zannettim. Dışarı çıktığımda Yakup elindeki bıçakla eşine vuruyordu. Evimden küreğimi alıp Yakup’un üzerine yürüdüm, eşini bırakmasını istedim. Yakup bunun üzerine bıçaklamayı bıraktı, yakınındaki çocuğunu alıp uzaklaşmaya başladı. Ben de Yakup’u takip edip çocuğu bırakması için kürekle bir kez kendisine vurdum. Çocuğu bıraktı. Olayı ilk gören benim, ilk gördüğümde Yakup eşini sırtından bıçaklıyordu” dedi.
Araştıralacak başka husus kalmaması üzerine Cumhuriyet Savcısı mütalaasını verdi. Savcı, Çetin’in eşini öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.
Sanık avukatı, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre isterken sanık Çetin ise, “Karar verileceği celse ben de ayrıntılı beyanda bulunacağım, eşim Gül Çetin doğru beyanda bulunmamıştır” dedi. Çetin, daha önceki duruşmada eşinin kendisini evden atması üzerine tahrike kapılıp olayı gerçekleştirdiğini söyleyerek ağlamıştı.
Duruşma, Yakup Çetin’in tutukluluk halinin devamına karar verilip karar için ertelendi.
Yorumlar
Kalan Karakter: