Neşet KARADAĞ-ÖZEL HABER
Adana Valisi Mustafa Büyük izin vermeyince, ismi Kebap-Şalgam Festivali olarak değiştirilen Rakı Festivalini pompalı tüfekle basıp ateş açıp, ellerindeki sopalarla masaları dağıttıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 6 kişinin poliste ve mahkemedeki savunmaları herkesi şoke etti. Pompalı tüfekle ateş açan M.P., “Ben bu işi sadece Allah rızası için yaptım, zira son günlerde şehit haberleri gelmektedir” diyerek kendini savundu. Diğer şüpheliler de, içki içilen yerin camiye yakın olması nedeniyle böyle bir tepkide bulunduklarını iddia etti.
Sarıyakup Mahallesi'nde 12 Aralık 2015’te Ulu Cami ve Memiş Paşa Camii arasında kalan tarihi Kazancılar Çarşısı ve Büyüksaat çevresinde son 10 yıldır Rakı Festivali adı altında sabaha kadar kebap yeyip rakı içilerek yapılan kutlama, bu yıl Kebap-Şalgam Festivali adı altında yapıldı. Yine binlerce vatandaş Büyüksaat ve Kazancılar Çarşısı'na masa atıp sabaha kadar eğlenmek isterken, pompalı tüfekli ve bıçaklı 6 kişi rastgele ateş açmaya başlayıp "Sizin hiç Allah korkunuz yok mu" diyerek çevreye saldırdı. Ellerindeki sopalarla masaları dağıttı.
YURTDIŞI YASAĞI KONULDU
Polis, festivali basan H.Y., S.P., Ö.P., C.P., A.Y. ve M.P. yakalandı. 6 kişi sevkedildikleri adliyede nöbetçi hakim tarafından ‘yurt dışına çıkışlarının yasaklanması’ ve hers ayın 15.günü polis merkezine imza atmak suretiyle adli kontrolle serbest bırakıldı.
İFADELERİ ŞAŞIRTTI
Adli kontrol kurallarına uymamaları halinde tutuklanabilecekleri ihtar edilen festival basanların polis, savcılık ve nöbetçi mahkemedeki savunmaları herkesi şok etti.
ALLAH RIZASI İÇİN
Çoğu oto kiralama ile uğraşan saldırganlardan festival alanında pompalı tüfekle ateş açan M.B., geçen yıl yapılan festivalde rezalet çıktığını, hem de polislere esnafın ters hareketlerde bulunduğunu belirterek, “Hem de festivalin yapıldığı yer camilerin bulunduğu alan olması nedeniyle kendi kafamdan bu işin uygunsuz olduğunu düşündüm. Kendime ait av tüfeğiyle festivalin yapıldığı yere gittim. Kalabalığın ortasında havaya doğru 2 el ateş ettim. Daha sonra olay yerinden kaçtım. Ben bu işi sadece Allah rızası için yaptım. Zira son günlerde şehit haberleri gelmektedir. Ayrıca, dinen festivalin yapıldığı yerin uygun olmadığı düşüncesindeydim” dedi.
CAMİLERİN YANINDA İÇKİ İÇİLİYORDU
H.Y. de, tüfekle ateş etmediğini, bıçak ya da sopa da sallamadığını belirterek, “Kimseyi de darp etmedim. Yalnız birkaç masayı tekme atmak suretiyle devirdim. Zira ben dini inançları olan bir insanım. Camilerin bulunduğu yerde alkol alındığını görünce bir anlık sinirle masaya tekme attım, kimseye zarar verme kastım yoktur” derken diğer şüpheliler de, iuçki içilen yerin cami civarı olması nedeniyle tepkide bulunmak için festival alanına gittiklerini ve “Yüksek sesle içki içmeyin” diye bağırdıklarını söyledi. Bir anlık sinirle de masalara tekme vurduklarını belirttiler.
6 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma sürdürülüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: