PELİN ERKOCU- ÖZEL
ADANA (GÜNAYDIN) –Çukurova Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluşan Abdullah Hacıoğulları bu yıl fuarın beklenenin aksine daha sakin olduğunu söyledi.
Fuarların toplum için önemli olduğunu savunan Hacıoğullarından şu ifadeleri kullandı; ‘Fuarlar toplumumuz için, şehrimiz için önemli bir etkinlik. Fuarlar bir ulusun aynalarıdır. Aynalar derken tarihidir, sosyal kültürel yansımasıdır. Eğitimdir. Toplumun fenerleridir. Kalkınmanın bir temelide fuarlardır. Fuarlara önem veren uluslar kalkınır..’
‘ŞEHRİMİZDE FUAR OLMASININ KIYMETİ BİLELİM’
Katılımın geçen yıla oranla daha düşük olduğunu belirten Abdullah Hacıoğulları ; ‘Katılım geçen yıla oranla daha düşük olsada her geçen yıl fuarlar daha fazla değer kazanıyor. Adananın fuarlar ile gittikçe daha fazla kalkınacağına inanıyorum. Kitap fuarları bu anlamda çok daha fazla önemli… Şehrimizde böyle bir fuar olmasının kıymeti bilinmeli. Adanalıları fuarımıza davet ediyorum’ diye konuştu.
Abdullah Hacıoğulları kimdir?
1955 Yozgat doğumlu yazar, 1961 yılında Adana’ya geldi. İlkokulu dışarıdan bitirdi. Ortaokul (akşam), lise (akşam), yüksek öğrenimini Adana Eğitim Enstitü Matematik Bölümü’nden mezun oldu. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde tamamladı. Yazar, eğitimciliği lise okularında oldu.
Çukobirlik ile özel sektörde muhasebecilik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Evli ve Üç çocuk babasıdır. Yazar, Türkiye Yazarlar Birliği, Çukurova Edebiyatçılar Derneği ve İlsam üyesidir.
Eserleri : 1- Ulusal Kitaplar; “Türkiye Sevdası, Aşk, Tarık ve Misyonerler, Çırak, Toplumun Işık Fenerleri, Ana, Birlikte Yaşama Kültürü, Avcı, Kurt Adam, Kıyamet, Cennet, Mezarlarda Esrarengiz Olaylar, Bir Rüyası Vardı, Esrarengiz Cinayet, Efsane Kahramanlar..." 2- Yerel Kitaplar; “Bereketli Toprakların Öncüleri”, “Torosları Aşanlar, Adana’ya Yön Verenler, Savaşan Adanalılar, Adanalı Kadınlar, Adana'da İlkleri Başaran Kadınlar, Adana'da Konuşan Cadde ve Bulvarlar, Efsane Kent Adana, Adana'nın Simgeleri…”
Yorumlar
Kalan Karakter: