GEÇMİŞİM VE GELECEĞİM “LÖSEV”
Yayınlanma :
05.05.2021 08:42
Güncelleme :
05.05.2021 08:42


LÖSEV 23 yıldırkayıtlı 50 bine yakın hastasının hayatında umudu ilmekilmek işleyerek, başarı hikâyeleriyle ‘Hayat vermeye’ devame diyor. Bir hastane odasında başlayan zorlu bir mücadeleden başarılı bir kariyer planlamasına giden yolculukta değişmeyen tek bir şey vardı o da LÖSEV ve bağışçılarının desteği.
“İyiki LÖSEV’liyim”
LÖSEV’degörev yapan onlarca lösemiyi atlatmış gencin başarı hikâyesi şimdi lösemi mücadelesi veren on binlere umut oluyor. Bu isimlerden biri de Halil Telli. Halil 9 yaşında iken Lösemi teşhisi aldı. Adana’daki bir devlet hastanesinde tedavisi devam ettiği sırada bir odada yapayalnız yatarken içeriye giren LÖSEV Sosyal Hizmet personelleri, ona yalnız olmadığını gösterdi. Halil tedavisi devam ederken aldığı çok yönlü desteklerle tünelinucundaki ışığa yaklaşıyordu. Yatarak başlayan tedavisi ayakta devam etmeye başladı, ardından evine döndü ve eğitim hayatına kaldığı yerden devam etti. Okul derslerine katkı sağlaması için LÖSEV Canım Kardeşim Dersevlerinde etüt desteği almaya başladı. LÖSEV’deki diğer gençlerle tanışarak sosyal hayatına kaldığı yerden ve daha büyük bir ailenin parçası olarak devam etti. Diğer yüzlerce genç gibi o da geleceğe umutla bakmaktan hiç vazgeçmedi…
Halil Telli( İdari İşler LÖSEV Adana ); “2009 yılı başlayan lösemiyle mücadele yolculuğumda dünya ile bağlantım koptu. Sürekli aldığım iğneler ve ilaçlarla fiziksel olarak çok zorlanıyordum. Hastane odamda yapayalnız ve başıma gelenlerden habersiz biryıl geçirdim. Sosyal hayatım yok diye üzülürken hastaneye LÖSEV’den gelen ablalarla umut buldum. Tedavim tamamlanırken LÖSEV hep yanımda oldu. LÖSEV’dekazandığım özgüvenle üniversiteyi kazandım bir yandan profesyonel dalgıç oldum. Tedavi sürecimden beri aktif olarak LÖSEV’e destek verirken profesyonel işhayatıma da LÖSEV’de devam ettim. LÖSEV’in bu süreçte yaptığı maddi ve manevi destekleri sayesinde bu hastalığı yendim ve geleceğimi inşaettim. İyiki LÖSEV’deyim, iyiki LÖSEV’liyim.”
Halil’in LÖSEV desteği ile hayata tutunduğu gibi gelecek kariyerini de Kayseri’den Bursa’ya İzmir’den İstanbul’a LÖSEV’de yeşerten onlarca gençten birkaçının dilinden yaşam yolculukları şöyle,
Recep Nihat Karadeniz (İdari İşler – LÖSEV Kayseri): “LÖSEV hem tedavim sırasında maddi manevi destekleriyle hem de tedavi sonrası işimkânı sunarak bana yardım elini uzattı. Hiç yalnız bırakmadı. Bağışçıların destekleri ile bugünlere geldim. Bende şimdi kanser tedavisi gören diğer kardeşlerim için LÖSEV’de çalışıyorum. Ben de onları yalnız bırakmıyorum İyiki LÖSEV var.”
Aylin Babaoğlu (Sosyal Hizmet Uzmanı- LÖSEV Bursa ): “Benim mücadelem 2005 yılında Lösemi tanısı almamla başladı. 2011’de sağlığıma kavuştum. Tedavim süresince LÖSEV hep yanımdaydı. Şimdi bende tedavisi süren kardeşlerim ve ailelerine umut olmak, bu zorlu süreci birlikte tamamlamak için LÖSEV’de çalışıyor ve onların yanında olmaya devam ediyorum. İyiki LÖSEV’LİYİM…”
Şöhret Baygın( Aktif Sosyal Hizmetler – LÖSEV İstanbul): “4 yaşında hastalandım, annemden duyduklarım LÖSEV’in her zaman yanımızda olduğudur. Tedavi sürecime beni ve ailemi maddi,manevi yalnız bırakmayan LÖSEV ailesi ile unutamayacağımbir çok anı sığdırdım. Mesela hiç unutamadığım Abant gezisi, 8-9 yaşında LÖSEV bizi Abant’a götürmüştü. Hastane odasından bile çıkamadığım zamanlardan LÖSEV ile hiç görmediğim, gezmediğim yerlere yaptığımız tatiller, etkinlikler hepsi hayatıma renk kattı. Şimdi 22 yaşındayım ve ben de diğer kardeşlerimin hayatlarına dokunmaya çalışıyorum. Çünkü biliyorumki bu süreçte en yakınlar bile uzak oluyor. Kimse halinizden anlamıyor. Oysa LÖSEV Bağışçı ve destekçileri hep bizimle bu süreçte. İyiki bu ailenin içindeyim, meslek sahibi olmuş geleceği aydınlık bir gencim. Iyiki LÖSEV liyim…”
Murat Kılınç (İdari İşler- LÖSEV İzmir): “2005 yılında kan kanseri tanısı aldım. LÖSEV daha o zamanlar bana umut oldu ve LÖSEV'in destekleriyle iyileştim. LÖSEV okullarında okudum. Şimdi 21 yaşındayım. 16 yıldır LÖSEV benim Ailem. Mezuniyetimle LÖSEV İzmir İrtibat Ofisi'ne bağlı Seferihisar Doğal Yaşam Çiftliğinde çalışmaya başladım. LÖSEV Seferihisar Çiftiliğimizde iyi tarım uygulamalarından etkilenerek hayatıma yön vermek istedim. Şimdi bir yandan çalışıyor diğer yandan Dokuz Eylül Üniversitesi Tarımsal İşletme Bölümünde eğitimimi sürdürüyorum. Bu günlere gelirken en büyük destekçim LÖSEV oldu. Ben de burada vargücümle çalışarak diğer kardeşlerim için ve kanserle mücadele eden herkes için elimden geleni yapmak istiyorum. Iyiki LÖSEV’itanıdım. İyiki LÖSEV var.”
Hüseyin Çon (İdari İşler – LÖSEV Samsun): “LÖSEV’e 12 yıl önce tedavim devam ederken kayıt oldum. Bu süreçte bize maddi, manevi sürekli destek oldular. Benim için çok önemli ve hiç unutamadığım an LÖSEV’in doğum günümü kutlayarak bana doğum günü kartı yazmasıydı. Daha önceden hiç doğum günüm kutlanmamıştı. Doğum günü kartının üzerindeki yazı beni çok etkilemişti. Tedavimi bitirdiğim gün de o kartı aldığım gün kadar sevindiğimi çok iyi hatırlıyorum. Şimdi 26 yaşındayım. LÖSEV tarafından hiç unutulmadım ve her zaman yanımda desteklerini hissettim. Tedavim ve eğitimim sonrası LÖSEV Samsun’da Gençlik faaliyetlerine katılım sağladım, ardından idari İşlerde çalışmaya başladım ve 1,5 yıldır canla başla çalışıyorum. İyiki LÖSEV liyim…”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: