Avrupa Birliği (AB), göçmen akınını tartışmak için olağanüstü toplanmaya hazırlanıyor. Bu sırada yaşanan insanlık dramı da giderek büyüyor.
PİRE LİMANI NA ULAŞANLARIN SAYISI 4200′DEN FAZLA
Binlerce göçmenin, Yunanistan ın Midilli Adası ndan, Pire limanına ulaştığı belirtilirken, iki gemiyle adadan ana karaya geçen göçmenlerin sayısının 4200′den fazla olduğu söyleniyor.
Ayrıca çoğu Orta Doğu dan gelen yüzlerce göçmen de, polisinin AB sınırları içinde seyahatlerine engel olması nedeniyle Macaristan daki tren istasyonunun dışında mahsur kaldı.
YUNANİSTAN DAKİ GÖÇMEN SAYISI 160 BİNİ AŞTI
AB nin sınır güvenliğinden sorumlu kuruluşu Frontex, bu hafta Yunanistan a varan göçmen sayısının geçen haftaya kıyasla iki katına çıkıp 23 bine ulaştığını duyurdu.
Bu yıl Yunanistan sınırlarına geçen göçmen sayısının da toplamda 160 binden fazla olduğu ifade edildi. Yunan hükümeti göçmenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli kaynağa sahip olmadığını söylüyor fakat insani yardım kuruluşları ise Yunan yetkililerin daha fazla çaba göstermeleri gerektiği görüşünü savunuyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: