Mesut ÖZDEMİR
ADANA(GÜNAYDIN)- Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 12 kişinin gözaltına alınmasını Adana'da protesto etmek için izinsiz basın açıklaması yapmak isterlerken gözaltına alınan 14 Halkevleri üyesi sevk edildikleri adliyede serbest bırakıldı.
Kent merkezindeki İnönü Parkı'nda toplanan Halkevleri üyesi 40 kişi 'Halkevleri Memlekettir. Memleketi Susturamazsınız' yazan pankart açarak basın açıklaması yapmak istedi. Polis, grubu uyararak dağılmalarını istedi. Polisin izin vermemesi üzerine grup dağılmayıp basın açıklamasını okumaya çalıştı. Polis, uyarılara rağmen yine dağılmayan gruba müdahalede bulundu. Gözaltına alınıp Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Halkevleri üyesi 5’i kadın 14 kişinin işlemleri tamamlandı. Halkevleri üyeleri Adli Tıp Birimi’nde sağlık muayenesinden geçirildikten sonra Adliyeye götürüldü.
Soruşturma savcısı bir kişiyi savcılıktan serbest bırakırken 13 kişiyi de adli kontrol tedbiri uygulaması için mahkemeye sevketti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi ise bir kişi adli kontrolle olmak üzere 13 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.
Yorumlar
Kalan Karakter: