Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Hasat Bayramı” bu yıl da coşkuyla kutlandı. ÇÜ yerleşkesi içindeki Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde düzenlenen Hasat Bayramı’na Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bülent Torun akademisyenler ve idari personel katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılışında konuşan Dekan Vekili Prof. Dr. Bülent Torun hasadın harcanan emeğin sabırla bekleyişin, bolluğun, bereketin, geleceğe bırakılan umudun paylaşıldığı bir bayram olduğunu ifade ederek, “İnsanoğlu var olduğundan buyana bitkilerin üretilmesiyle meşgul olmuştur. Kuşkusuz ki bu meşguliyetin başında tahılların özelliklede buğdayın ekilip biçilmesi yanı buğday tarımı önemli bir yer tutmaktadır. Anadolu tarımın ilk yapıldığı önemli yerlerden biridir. Bu nedenle de Anadolu halkının zengin yaşam kültürü içinde bugüne kadar süregelen zengin bir hasat kültürü hiç yerini kaybetmemiştir. Hasat; özellikle Anadolu’da sosyal, kültürel ve ekonomik hayatı önemli ölçüde etkileyen, yaşama yön veren önemli bir andır.” dedi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Hasat Bayramı’nın bir üretim yılı sonunda öğrencilerle, akademisyenlerle, mühendislerle, uzmanlarla ve diğer çalışanlarla, bilgi birikimlerini ürüne dönüştürdüğü bir başarının tacı olduğunu söyledi.
Hasat bayramı coşkusu
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Hasat Bayramı” bu yıl da coşkuyla kutlandı.
Yayınlanma :
19.06.2017 17:04
Güncelleme :
19.06.2017 17:07
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: