İHA hukuku ders oldu
İnsansız Hava Araçları (İHA) ile ilgili hukuki konular Türkiye’de ilk kez Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’nde eğitim programına gird
Yayınlanma :
13.09.2019 10:29
Güncelleme :
13.09.2019 10:46


Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi, eğitim programına İnsansız Hava Araçları (İHA) Sistemleri Hukuku dersini koyan ilk üniversite oldu. İnsansız Hava Araçları (İHA) Sistemleri Hukuku dersi, üniversitenin İşletme Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü müfredatında, bu eğitim-öğretim yılı güz döneminden itibaren 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri için seçmeli ders olarak yer alıyor. Haftada 3 saat olarak düzenlenen İHA Sistemleri Hukuku dersini, Ankara Barosu Havacılık ve Uzay Hukuku Üyesi Av. Çağlar Altun verecek. Derslerde İHA’ların hava sahasına entegrasyonu, İHA hukuku ulusal ve uluslararası kuralları, Türkiye’de İHA sektörü gibi konular işlenecek. Tüm dersler gibi İHA Sistemleri Hukuku dersi de İngilizce olacak.
SEKTÖRÜ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
THK Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Harun Meydan, Türkiye’de bu konunun ilk kez THK Üniversitesi’nde eğitim programına girdiğini vurguladı. Prof. Dr. Meydan, “İHA’ların kullanımı ve popülerliği hızla artıyor. İHA pilotluğu yeni bir meslek olarak öne çıkıyor. THK Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversite ve eğitim kurumunda İHA pilotluğuna yönelik eğitimler veriliyor. Ancak İHA hukukuyla ilgili eğitim veren herhangi bir kurum yoktu. Üniversite olarak bu alandaki ihtiyacı gördük ve İHA Sistemleri Hukuku dersini eğitim programımıza koyduk” dedi. THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut ise “Üniversite olarak havacılık sektöründeki gelişmeleri yakından izliyor ve buna uygun yenilikler yapıyoruz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: