‘İnovatif Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ başladı
Yayınlanma :
27.04.2019 10:00
Güncelleme :
27.04.2019 10:00


Türkiye’nin en büyük dokunmuş ve örülmüş plastik ambalaj üreticilerinden birisi olan Abdioğulları Plastik Ambalaj Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, ‘İnovatif Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ dersinde girişimci adaylarıyla bir araya gelerek, iş hayatındaki deneyimlerini paylaştı.
İnovatif girişimciliği geliştirmek amacıyla 3 yıl önce kurulan Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin KOSGEB işbirliği ve Çukurova Teknoloji Transfer Ofisi desteğiyle gerçekleştirdiği ‘İnovatif Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ başladı.
Çukurova Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen eğitimin ilk ‘Tecrübe Paylaşımı’ dersinde gençlerle bir araya gelen Abdioğulları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Türkiye’nin artık teknoloji satın alan değil, üreten bir ülke olması gerektiğini, bunun için altyapısal eksik bulunmadığını söyledi.
Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden ve eğitmen Prof. Dr. Emin Güzel’in de hazır bulunduğu derste girişimcilerle tanışan, iş fikirlerini dinleyen Sütcü, üniversite öğrenimine sahip girişimciliğin daha değerli olacağını belirtti.
Her kararınızda empati yapın
İş hayatındaki deneyimlerini girişimci adaylarıyla paylaşan Sütcü, ailesinin 25 yıllık sanayicilik serüveninde, ‘sabır, çok çalışma, güç birliği, dürüstlük ve işin ehli ile çalışma’ prensiplerinin bulunduğunu söyledi. Sanayideki başarılarında babasının kendilerine bıraktığı dürüstlük sermayesi ile kardeş dayanışmasının en önemli iki değer olduğunu hatırlatan Sütcü, “Ürettiğimiz ürünün uzun yıllar ticaretini yaptım. Bu süreçte fabrikalara girip çıktım. O fabrikaların yaptığı hataları tespit ettim ve bunları kendi kurduğumuz işletmelerde yapmadık. Sizler de iş fikrinizle ilgili iyi gözlem yapın. Empati yapın. Kararlarınızı verirken kendinizi tüketicinin, çalışanlarınızın, tedarikçinizin yerine koyun. O zaman başarı erken gelir” dedi.
Ar-Ge merkezi kurma hazırlığı
Abdioğulları Plastik’te yatırımların devam edeceğini belirten Sütcü, “Ürün çeşitliliğimizi katma değeri yüksek üretimle artırıyoruz. Yeniliğe hep açığız. Bugün bünyemizde çalışan mühendis sayısı 40’ı aştı. Türkiye’nin plastik ve kimya sektöründe kat edeceği uzun bir yol var. Hazırlıklarımız var. Sektörümüzün en etkin Ar-Ge merkezlerinden birini bünyemizde kurma hedefimize doğru ilerliyoruz. Türkiye’nin yenilikçi ürünlere, ithal ettiği ürünleri kendisinin yapmaya, sizler gibi bilimle girişimciliği bir araya getiren gençlere ihtiyacı var” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: