Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü lisans eğitimi ve öğretiminde kaliteyi artırmak amacıyla 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılından itibaren kısaca “İntörn Mühendislik” denilebilecek ‘Gıda Mühendisliğinde Uygulamalı Mesleki Eğitimi Programı’nı uygulamaya geçirdi.
Uygulama ile ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Erten, İntörn Mühendislik programıyla mezuniyet aşamasına gelmiş olan 4. sınıf öğrencilerinin bahar yarıyılında (8. Yarıyılda) bölümde ders almayarak, mezun olmadan herhangi bir gıda işletmesinde iş yaşamına doğrudan katılarak eğitim-öğretimlerini sürdüreceklerini bildirdi.
Prof. Dr. Erten, YÖK’ün “Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi” amacıyla lisans düzeyinde Fen ve Mühendislik bilimlerinde zorunlu uygulamalı eğitim gören öğrencilerle ilgili usul ve esasları belirlediğini ve Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü İntörn Mühendislik uygulamasının Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’ın Eğitim İşbirliği Protokolünü imzalaması ile hayata geçtiğini belirtti. Prof. Dr. Erten bu işbirliğiyle mezuniyet aşamasına gelmiş Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerin önemli ölçüde artacağını ve gıda işletmelerinin ihtiyaçlarına cevap verecek mühendislerin yetişeceğini söyledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: