‘Kadınlar 365 gün baş tacımız’
Çukurovalı kadınlar hem eğlendi, hem sergi açtı, hem de el emeği göz nuru ürünlerini sattı.
Yayınlanma :
10.03.2022 09:39
Güncelleme :
10.03.2022 09:39


Çukurova Belediyesi’nin 5 Mart tarihinden bu yana, çeşitli etkinliklerle andığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü coşkusu, Toros Mahallesi’ndeki Adana Lezzetleri Çarşısı’nda da yüksek katılımla devam etti.
Belediyenin Meslek kurslarında eğitim alan kursiyerlerin ürünlerinin sergilendiği ve kadınlardan oluşan halk oyunları ekibinin muhteşem gösterileriyle coşkulu bir gün yaşayan Çukurovalı kadınlara başkan Soner Çetin karanfil dağıttı. Etkinlikte kursiyerler tarafından açılan tüm stantları tek tek gezen Başkan Soner Çetin’e Çukurovalı kadınlar büyük ilgi gösterdi. Çukurova Belediyesinin Meslek kurslarında eğitim alan kadın kursiyerler, oldukça keyifli anlar yaşadı. Yine kursiyerlerden oluşan kadın halk oyunları ekibinin gösterileriyle eğlenen Çukurovalı kadınlar, mini konserlerle şarkılar söyledi.
Tüm belediye projelerinin kadınlar merkezli olduğunu, Çukurova Belediyesi olarak kadın dostu belediye olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu anlatan başkan Soner Çetin, “Bu anlamlı gün bir kutlama değildir, bu bir anmadır. Kadınlarımız yılda bir gün değil, 365 gün başımızın tacıdır. Sizleri her zaman başımızın tacı yapmayı sürdüreceğiz” diyerek, kadınlar konusunda pozitif ayrımı her zaman yaptıklarını söyledi.
Tüm belediye hizmetlerinde kadın odaklı çalıştıklarını anlatan Başkan Çetin, kısa zamanda semt kreşlerinin sayısını 9’a, kadın sohbet evlerine sayısını 6’ya çıkartarak, kadının sosyal yaşamın içerisinde rahat etmelerini, keyifli zamanlar yaşamalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Özellikle Atatürk Kadın Yaşam Köyü’nün tüm Çukurovalı kadınlar için ayrı bir öneme sahip olduğu vurgusunu yapan başkan Çetin, “Açılan hobi ve meslek kurslarıyla, kadınlarımız yeni meslekler, yeni yetenekler kazanıyor, ekonomik özgürlüklerine kavuşuyor ve evlerinin geçimine katkı sağlıyorlar” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: