Karalar: Rant uğruna dünya tahrip ediliyor
Karalar, 30-40 yıl sonraki en büyük değer su ve toprak olacak. İnsanlığın geleceği tehlikeye giriyor ve hepimizin bunu önlemek adına yapacağı bir şeyler var." dedi
Yayınlanma :
10.01.2020 08:53
Güncelleme :
10.01.2020 08:53


ADANA (GÜNAYDIN) – Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, iklim değişikliğinin dünyanın karşı karşıya kaldığı en ciddi krizlerden biri olduğunu belirterek, bu sorunla mücadele için Boğaziçi Üniversitesi’nde protokol imzalayan Türkiye'deki ilk belediye olduklarını söyledi. Rant uğruna dünyanın tahrip edilmesinin insanlığın da yok olacağı anlamına geldiğini anlatan Karalar, bu yüzden belediye olarak iklim değişikliğiyle mücadele birimleri müdürlükleri kuracaklarını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 2020 Sağlık Günleri kapsamında " Havanın Kirletilmesi ve İklim Krizi" başlıklı bilgilendirme toplantısı Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Zeydan Karalar’ın da baştan sona takip ettiği etkinlikte Prof. Dr. Ali Kocabaş iklim değişikliğini ve olumsuz sonuçlarını anlattı.
'ÇEVREYLE İLGİLİ PANELLER DÜZENLEYECEĞİZ'
Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Zeydan Karalar, “İklim değişikliğinin nereye gittiğini, insanları nasıl tehdit ettiğini ve tehlikenin arttığını görüyoruz. Kaldı ki 30-40 yıl sonraki en büyük değer su ve toprak olacak. İnsanlığın geleceği tehlikeye giriyor ve hepimizin bunu önlemek adına yapacağı bir şeyler var. Belediye olarak iklim değişikliğiyle mücadele birimleri müdürlükleri kuruyoruz. Halk sağlığıyla, çevreyle ve ekolojik dengenin korunmasıyla ilgili toplantılar, paneller düzenleyeceğiz. Böylece halkımızın bilinçlenmesini amaçlıyoruz” şeklinde konuştu
'KALİTELİ YAŞAM HERKESİN HAKKI'
Sağlık Daire Başkanı Uzm. Dr. Rıza Mete de kaliteli bir yaşam konusunda halkı bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi. Mete, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak 2020 Sağlık Günleri kapsamında merak edilen konularda halka bilgi aktaracaklarını ve her zaman halkın yanında olacaklarını vurguladı. “Havanın Kirletilmesi ve İklim Krizi” konulu sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Ali Kocabaş ise dünyanın hızla kirlenmeye devam ettiğini kaydetti. Fosil yakıtların kirliliğin başlıca etkeni olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kocabaş, yenilenebilir enerji, şehir planlaması ve yeşili korumaya yönelik öneriler konusunda görüşlerini aktardı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: