'Karanlıkta adalet koşusu' okurla buluştu
Yayınlanma :
16.11.2019 08:32
Güncelleme :
15.11.2019 15:46


“Sevdamı Giydirdim Ben Bir Güzele” adlı ilk şiir kitabının 2015 yılında yayınlanmasının ardından ikinci kitabını çıkaran 72 yaşındaki İlhan Imıl’ın “Karanlıkta Adalet Koşusu” adlı kitabı 529 sayfadan oluşuyor. İkinci kitabını geçen ay çıkarmanın heyecanını yaşayan Imıl, “Bu kitabımın da beğenileceğini ümit ederek, okurların hizmetine sundum. Bu kitabın hazırlanmasında emeği geçen başta eşim olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
KİTAPTA GÖRME ENGELLİ EKİN’İN ENGELLERİ
AŞARAK HUKUKÇU OLMASI İŞLENİYOR…
Emekli Polis İlhan Imıl’ın “Karanlıkta Adalet Koşusu” adlı kitabın arka kapağında bir yaşam öyküsü anlatılırken özetle “Aydınlıkların yok edilmeye çalışıldığı, karanlıkların egemenliğine mahkûm edilmek isteen bir ülkede dört çocuklu, çiftçi bir ailenin son bireyi olarak, dünyaya gelen Ekin, doğuştan görme engelli olmasına rağmen aile fertlerinin fedakârlıkları ve destekleri sayesinde küçücük yüreği ve cesareti ile önündeki bütün engelleri aşarak bir hukuk adamı olarak hayata atılmasını konu alan bir yaşam öyküsünün anlatıldığı Karanlıkta Adalet Koşusu gerçek anlamda özgürlük ve demokrasi hayranı, insani değerlerin ön planda tutulduğu bir görüşü temsilen Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesi doğrultusunda insanca ve kardeşçe yaşamanın sırlarını ve sınırlarını açıklamakta, Hukukçuların yanlışlıklarını ve hatalarını işaret ederek ders niteliği taşımaktadır. Bu kitap dürüstlüklerinden, yüreklerindeki sevgiden başka sermayeleri olmayan Defne ve Erkin'in oğulları Ekin'i yetiştirmek adına yapmış oldukları çalışmaları, korkuları, stresli, sıkıntılı ve fırtınalı günlerin yaşamlarındaki etkileri, umutları, umutsuzlukları, duygusal çöküntülerin ve başarıya endeksli sevinçlerin yer aldığı bir hayatı anlatan bir eser olması bakımından düşündürücü,Toplum içerisinde engellilere karşı bakış açısını tamamen ortadan kaldırmaya yönelik öğüt verici, gerçek anlamda engellerin insanların kafasında, yüreğinde, ellerinde ve ayaklarında olduğunu kabul etmelerini sağlamada inandırıcı,Fırsat eşitliği sağlandığı takdirde yaşamın her alanında rekabete açık ortamlarda bulunacak kadar özgüvenli birisinin yaratılması bakımından anlamlarla yüklü bir eser olarak karşınıza çıkmaktadır” görüşüne yer veriliyor..İlhan Kımıl’ın “Karanlıkta Adalet Koşusu” adlı kitabı Emek, Kitapyurdu, İdefix, Final, Alfa ve İnsancıl D&R gibi büyük dağıtım yerlerinden temin edilebileceği belirtildi.
İLHAN IMIL KİMDİR ?
30.09.1947 yılında Konya ‘nın Akşehir İlçesinde dünyaya geldi. İlk, orta, lise öğrenimimi Akşehir İlçesinde tamamladı. Yunak ilçesi Çeltik nahiyesinde bir yıl vekil öğretmen olarak çalıştı. 1972 yılında Emniyet Teşkilatına katıldı. 1980-1996 yılları arasında Adana İlinde Komiser ve Başkomiser olarak görev yaptı ve emekliye ayrıldı. 2015 yılında “Sevdamı Giydirdim Ben Bir Güzele” isimli şiir kitabını çıkardı. 2019 yılı Ekim ayında Karanlıkta Adalet Koşusu kitabı okurların hizmetine sunuldu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: