SÜLEYMAN GAYIR
Karataş İlçe Milli Eğitim Müdürü Ensar Aydın, göreve başladığı 2014 yılından itibaren yaptığı çalışmalarla göz dolduruyor. Okulları baştan aşağı yenileyen Ensar Aydın, Karataş’ın çehresini değiştirirken, vatandaşların da takdirini kazandı. Aydın, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve devletimizin destekleri ile Karataş’ta eğitimin çıtasını yükselttik. Bu yönüyle gerek öğrencilerimiz gerekse velilerimizden olumlu dönüşler alıyoruz. Çocuklarımızın başarısı için daha çok çalışacağız” dedi
TADİLATLAR TAMAMLANDI
İlçede bulunan tüm okulların tadilatının gerçekleştiğini dile getiren Ensar Aydın, “31 okulumuzun iç ve dış donanımı yenilenirken, onarılmayan okulumuz kalmadı. Öğrenci sıraları, idari ve öğretmen odalarımız yenilendi. İlçemizde Bilgisayarsız okulumuz ve sınıfımız kalmadı, ayrıca Tuzla beldemize de yeni lisemiz açıldı. İlçe merkezimize 24 derslikli Anadolu lisesi , 200 yataklı yurt, 250 kişi kapasiteli kapalı spor salonu yapılmaya başlandı” diye konuştu.
BAŞARI ÇITAMIZ YÜKSELDİ
Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İlçemiz diğer ilçeler arasında TEOG sınavlarında da başarısını gösterdi. Başarı oranımız 13. sıradayken bu sıralamada 8.sıraya kadar yükseldik. Yüksek Okullara 4 adet modern toplantı salonu kazandırıldı. Yemekhaneler yenilendi. Tüm okullarımızın bahçeleri kilit taşları ile döşendi. Elbette çalışmalarımız bunlarla da sınırlı kalmadı. Okullarda öğrenciler için oyun alanları yapıldı. Karataş’ta okulları deniz mavisine dönüştürdük” şeklinde konuştu
HAYIRSEVERLERLE İŞBİRLİĞİ
Karataş’ın eğitim yönünden gelişip kalkınması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Ensar Aydın, “Hayırsever vatandaşlarla birlikte işbirliği yaparak okullara 30 klima taktırdık. 1000 öğrenciyi giydirdik. Hiç kütüphane yokken şimdi 6 kütüphaneye sahip hale geldik. Halkla el ele vereek çalıştığımız için başarımız artıyor. Çünkü halk kendi bölgesinin eğitimine büyük önem veriyor. Bu konuda sivil toplum örgütleri, işadamları ve hayırseverlerden tam destek alıyoruz” ifadesini kulandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: