Neşet KARADAĞ
ADANA(GÜNAYDIN)-Adana’da kendisi gibi fırıncı olan kardeşini tabancayla öldürdüğü iddia edilen 35 yaşındaki Cihan Çimiş hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle dava açıldı.
Merkez Yüreğir İlçesi Sepici Mahallesi'ndeki çamlık alanında 3 Aralık 2016'da fırıncı 28 yaşındaki Ramazan Çimiş’in ağabeyi tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, olaydan sonra yakalanıp tutuklanan kardeş katili Cihan Çimiş hakkında ‘Kardeşi kasten öldürmek’ suçundan iddianame hazırladı. Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame yapılan değerlendirme sonucu kabul edildi. Savcı, kardeşini öldüren Cihan Çimiş’in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.
İddianamede, Ramazan Çimiş’in 2 kurşun yarasıyla öldürüldüğü belirtilirken olay yerinde bulunan Sinan Aşçı’nın öldürme oyalını gördüğü ve bu yönde ifade verdiği belirtildi. Kardeşini öldüren Cihan Çimiş’in de savcılıkta verdiği ifadesinde, “Kardeşimi öldürdüğüme pişmanım” diyerek başka bir şey söylemeyip susma hakkını kullandığı kaydedildi.
Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan Cihan Çimiş'in yanında çalışan fırıncı ustasını kandırıp kendi fırınında çalıştırdığı gerekçesiyle kardeşi Ramazan’ı öldürdüğü iddia edilmişti.
Yorumlar
Kalan Karakter: