Neşet KARADAĞ-ÖZEL HABER
Adana'da 8 yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonucu yatalak kalan ve konuşamayan Selami Çilingir’in bir ay önce yatakta tahra ile vahşice öldürülmesi olayı aydınlatıldı. Katil, Çilingir’in damadı İsmail Çilingir çıktı. Katil zanlısı damat tutuklanırken, eşi ve ağabeyi ise serbest bırakıldı.
Seyhan ilçesine bağlı Karakuyu Mahallesi'nde yaşayan Selam Çilingir, 8 yıl önce yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle beyin kanaması geçirdi. 4 çocuk babası Çilingir felç kalıp, yatağa mahkum oldu. Konuşma yetisini de kaybetti. Evde eşi ve çocukları tarafından bakılan ve onların yardımıyla gezdirilen Çilingir'in eşi ve çocukları 14 Kasım’da Mersin'in Tarsus ilçesinde bir akrabalarının düğününe gitti. Aile her zaman olduğu gibi evin anahtarını da 'gelen olur' düşüncesiyle dış kapıda bir ayakkabının içine koydu.
Düğüne giden eşi Naciye Çilingir ile çocukları 3 saat sonra saat 22.00'da eve geri geldi. Naciye Çilingir anahtarı koyduğu yerden alıp kapıyı açarak içeri girdi. Naciye Çilingir, eşinin öldürülmüş olduğunu görünce şoka girdi. Üst katta oturan çocukları da eve gelip polisi aradı.
Çilingir gözyaşları içinde toprağa verilirken katil zanlısının bulunması için Cinayet Bürosu ekipleri özel bir ekip kurdu. Evin kapısının kapalı olması nedeniyle cinayeti aileden birinin işlemiş olabileceği şüphesi ağırlık kazandı. Aile bireylerinin tek tek ifadeleri alındı. Çapraz sorguya alınan aile bireylerinden damat İsmail Çilingir çelişkili ifadeler vermeye başladı. Sonunda iddiaya göre, kayınbabası Selami’yi kendisinin öldürdüğünü itiraf etti. Katil zanlısı damada yardımcı olduğu iddiasıyla eşi Özlem ile ağabeyi Necati de gözaltına alındı.
Adliyeye sevkedilen katil zanlısı damat Çilingir, nöbetçi mahkemece ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan tutuklanırken, eşi ve ağabeyi ise serbest bırakıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: