NEŞET KARADAĞ
ADANA(GÜNAYDIN)-Adana’da 8 yıldır felç olduğu için yatalak olan kayınbabası 54 yaşındaki Selami Çilingir’i başını çekiçle ezerek vahşice öldürdüğü iddia edilen 36 yaşındaki İsmail Çilingir hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcı, katil zanlısı damada haksız tahrik indirimi uygulanmamasını istedi.
Seyhan ilçesine bağlı Karakuyu Mahallesi 92001 Sokak’taki 41 numaralı evde 15 Kasım 2015’de evinde öldürülmüş halde bulunan felçli Selami Çilingir’in maddi durumunun iyi olması nedeniyle miras için öldürülmesinden şüphe edildi.
KATİL DAMAT ÇIKTI
Cinayetin aydınlatılması ve katil zanlısının yakalanması için özel ekip kuruldu. Polisler, 24 saat mahallede bulunmaya başladı. Köyde yaşayan 100 kişiyle görüşme yapıldı. Aile bireylerinin de tek tek ifadeleri alındı. Damat İsmail Çilingir çelişkili ifadeler vererek şüpheyi üzerine yoğunlaştırdı. Yapılan çapraz sorgu sonrası Çilingir suçunu itiraf edip, kayınbabasını miras için öldürdüğünü söyledi. Fosseptik çukurunda katil zanlısının attığı çekiç, kar maskesi ve eldivenler bulundu.
DAVA AÇILDI
Tutuklanan katil zanlısı damat Çilingir hakkındaki soruşturma tamamlanıp Adana 6.Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Beden ve ruh sağlığı bakımından kendisini koruyamayacak kişiyi tasarlayarak öldürme’ suçundan dava açıldı. Savcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istediği Çilingir’e karar sırasında haksız tahrik indiriminin uygulanmamasını da talep etti.
Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan katil zanlısı damat, daha önce yaptığı savunmalarında kayınbabasını nasıl öldürdüğünü şöyle anlatmıştı:
ÖLDÜRÜP, DUŞ ALDI, FİLM İZLEDİ
“Kayınbabam ve kaynanam evlatları arasında ayrım yapıyordu. Kayınbabam bundan 4-5 ay önce dolmuş hatlarını oğlu Aziz’in üzerine yaptı. Ben kayınbabamın bakımına hastaneye getirip götürülmesinde hep yardımcı oldum. Kaynanamdan maddi yardım istedim beni tersledi. Olay günü ben düğüne gitmedim. Kahvede otururken ailemin araçla önümden geçtiğini gördüm. Gittiklerinden emin olunca motosikletle birlikte kayınbabamın yan evinin oraya gittim. Orada bulunan keseri aldım ve eldiven giydim. Kimse beni görmesin diye yüzüme kar maskesi taktım. Ayakkabı içerisinde bulunan anahtarla evi açtım. Kayınbabam uyuyordu. 3 kere keseri kafasına vurdum. Keseri, eldiveni ve kar maskesini fosseptik çukuruna attım. Sonra eve gelerek çocuklarla birlikte televizyon izledim. Sonra öldüğü haberi gelince eve gidip yardımcı oldum. Sabaha kadar evin orada bekledik. Adli tıpa cenazeyi götürdük. Daha sonra cenazeyi alıp mahalle mezarlığına gömdük. Ben kendi ellerimle gömdüm kayınbabamı. Daha sonra da tekrar taziye evine gelerek 3 gün boyuna yas tuttum. Kimse benden şüphelenmedi.Çok pişmanım"
Yorumlar
Kalan Karakter: