‘Kayınbabam eşimle evlenmemi istememişti’
Adana’da eşini, kayınvalidesini ve kayınbabasını öldüren astsubayın yargılanmasına devam edildi
Yayınlanma :
13.02.2020 08:47
Güncelleme :
13.02.2020 08:47


ADANA(GÜNAYDIN)-Adana’da dört aylık eşi Büşra G.’yi, kayınbabası Cemal Ü. ve kayınvalidesi Sultan Ü.’yü, kayınbabasına aldığı ayakkabının değiştirilme meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu tabancayla öldüren astsubay Ertuğrul G.’nin, biri ağırlaştırılmış 3 müebbet hapisle cezalandırılması istemiyle yargılanmasına devam edildi.
Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya tutuklu sanık astsubay Ertuğrul G. ile tarafların avukatları katıldı. Sanık astsubay Ertuğrul G., daha önceki savunmalarını tekrarladığını belirtti. Öldürdüğü kayınbabası Cemal Ü.’nün olaydan önce kendisi hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Ertuğrul G., “Kayınbabam benim ile eşimin evlenmesini istemiyordu. Biz o zamanlar sözlüydük. Beni o yüzden şikayet etmiş, uzaklaştırma almak istiyordu. Eşim Büşra’da babasına şikayetinden vazgeçmezse benimle kaçacağını ve babasının herkese rezil olacağını söylemişti. Kayınbabam aynı gün gidip şikayetini geri almıştı. Ben kendisini tehdit etmemiştim. Büşra ile benim evlenmemi istemiyordu o yüzden şikayetçi olmuştu” dedi.
Mahkeme Savcısı, sanık astsubay Ertuğrul G.’nin tutukluluğunun devamını talep etti.
Mahkeme heyeti, sanık Ertuğrul G.’nin tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı, tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.
‘KELİMEYİ ŞEHADET GETİRDİ’
Sanık Ertuğrul G., daha önceki celse yaptığı savunmasında olay nedeniyle çok pişman olduğunu söylemişti. Olay günü kayınvalidesinin evinde bulundukları sırada eşinin, yemekten sonra Babalar Günü'nde kayınbabasına aldığı ayakkabıyı değiştirmek için AVM'ye gitmek istediğini belirten Ertuğrul G., yorgun olması nedeniyle gitmek istemediğini söylemesi üzerine eşinin hakaret edip odasına gittiğini ifade ederek, olay anını şöyle anlatmıştı: "Kırıldı diye düşünerek eşimin yanına gittim, 'tamam yemekten sonra gidelim' dedim. 'Hayır' dedi. O zaman evimize gidelim deyince eve de gelmek istemedi. Bana ve aileme ağza alınmayacak laflar söyleyip, küfürler etti. Kayınbabam içeri girip beni iterek odadan çıkarttı. Üzerime doğru geldiler. İhtar için duvara doğru bir el ateş ettim. Kayınbabam küfür edip 'öldürürüm' deyince bir el daha sıktım. Kapı kilitliydi, çıkamayacağımı anlayınca bir iki el daha ateş ettim. Her şey bir anda oldu, kendime geldiğimde hepsini öldürdüğümü sanarak intihar etmeyi düşündüm, ancak silahımda mermi kalmamıştı. Eşimin başına gittim. Yaralıydı 'iyileşecek misin' diye sordum. Bana gözleriyle olumsuz bir şekilde işaret etti, kelimeyi şehadet getirdi. Ben bunun üzerine 'böyle yaşayamam' diyerek boş odaya geçtim. Silahı kafama dayadım. O sırada polisler geldi, Bana 'dur yapma yaralılar, kurtulurlar' dedi. Ben de onların kurtulacağını düşünerek teslim oldum. Kurtulamayacaklarını bilseydim intihar edecektim. Polise teslim olduktan sonra eşimin öldüğünü gördüm." Diyerek kendini savunmuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: