ADANA (GÜNAYDIN) – Adana'da kızını dışarı çıkmaması için odasına zincirlediği iddia edilen anne 44 yaşındaki S.Y. hakkında 1 yıl hapis cezası istemiyle dava açılırken, zincirlenmesi nedeniyle babasının tabancasıyla kendisini öldürmek isteyen 18 yaşındaki S.Y.'ye ise takipsizlik kararı verildi.
İstiklal Mahallesi'nde oturan lise 12. Sınıf öğrencisi S.Y., iddiaya göre, okuldan bir erkek öğrenci ile arkadaşlık yapmaya başladı. S.Y., 19 Aralık 2014'de babası Mehmet Y. işe, annesi S.Y. de pazara gidince erkek arkadaşını evlerine davet etti. 2 genç evde otururken, kısa süre sonra nüfus cüzdanını unuttuğu için eve gelen baba Mehmet, kızını erkek arkadaşıyla görünce çılgına döndü.
‘OKULA GİTMEYECEKSİN'
Kimliği açıklanmayan genç kaçarken öfkeli baba, "Utanmıyor musun eve erkek getirmeye. Bundan sonra okula gitmek yok, otur annene yardımcı ol, dışarı da çıkman yasak" diyerek bağırdı.
10 METRE ZİNCİRE BAĞLADI
Eve gelen anne S.Y.de, yine iddiaya göre, kızının dışarı çıkmaması için kızını yaklaşık 10 metre zincir ile kapıya bağladı. Evin içinde zincirli şekilde dolaşan S.Y. bunalıma girdi.
TABANCAYI GÖĞSÜNE ATEŞLEDİ
Babasına ait kuru sıkı tabancayı alarak göğsüne ateş etti. Liseli kız yaralandı.
Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi edildikten sonra taburcu edilen liseli kız ile kendisini zincirlediği iddia edilen annesiyle ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı.
ANNEYE ZİNCİR DAVASI
Cumhuriyet Savcısı, anne S.Y. hakkında, kızını zincirleyerek kötü muamelede bulunduğu iddiasıyla asliye ceza mahkemesinde dava açtı.
1 YIL HAPSİ İSTENDİ
Annenin 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını isteyen savcı, iddianamede, "...kızının evden dışarıya çıkıp istemediği kişilerle buluşup, istemediği hareketleri yapmasına engel olmak amacıyla kızının odasını zincir ve asma kilit yardımıyla kilitleyip evden ayrıldığı, bilhare odada yalnız kalan mağdurun bunalıma girerek babasına ait kuru sıkı tabancayla kendisini yaraladığı, şüphelinin üzerine atılı suçu bu şekilde işlediği anlaşılmıştır" dedi.
KENDİNİ YARALAMAYA TAKİPSİZLİK
Kızını zincirleyen anne S.Y. Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak. Savcı, zincirlendiği için bunalıma girip kendisini babasının tabancasıyla yaralayan liseli S.Y. hakkında ise 'basit yaralama' suçundan takipsizlik kararı verdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: