Adana’da koyun kesimlerinin artması nedeniyle şırdancılar artık il il gezmekten veya yurt dışından şırdan getirtmekten kurtuldu. Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, "Önümüzdeki ayda idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’ndan dolayı bu süreçte sıkıntı yaşamayacağımızı söyleyebilirim. Fiyatlar şu an makul, daha da düşecektir" dedi.
Pandemi döneminde restoran ve lokantaların bir çoğu kapalı olduğundan Adana’nın en önemli yiyecekleri arasında olan şırdanlar şoklanarak saklandı. 1 Haziran itibariyle normalleşmeye dönülmesiyle de kentin en çok tüketilen lezzetlerinden biri olan şırdanı satan işletmeler tekrardan geri açıldı. Bu dönemde işletmelere et yetiştirmek için kentte koyun kesimi de artınca şırdan stokları da arttı.
Her koyundan bir tane çıkan ve tanesi bir dönem 15 TL’ye kadar satılan şırdan, şu anda 10-11 liradan satılıyor ve vatandaşların ilgisiyse her geçen gün daha da artıyor.
Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, yaptığı açıklamada, “İlçelerimize, Mersin’e ve Ankara’ya karkas et yettiğinden dolayı kent genelinde koyun kesimlerinin artmış olduğunu belirledik. Bununla ilgili de hem şırdan, hem de kokoreççiler fiyatları aşağı çekti. Şuanda bir sıkıntı yaşanmıyor. Önümüzdeki ay da idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’ndan dolayı bu süreçte sıkıntı yaşamayacağımızı söyleyebilirim. Daha önce yurt dışından dahi şırdan getiriyordu arkadaşlarımız ama bu şırdanlar Adana’ya yetmiyordu. Şuanda fiyatlar da makul. İleri ki günlerde fiyatların daha da ineceğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Pandemi döneminde restoran ve lokantaların bir çoğu kapalı olduğundan Adana’nın en önemli yiyecekleri arasında olan şırdanlar şoklanarak saklandı. 1 Haziran itibariyle normalleşmeye dönülmesiyle de kentin en çok tüketilen lezzetlerinden biri olan şırdanı satan işletmeler tekrardan geri açıldı. Bu dönemde işletmelere et yetiştirmek için kentte koyun kesimi de artınca şırdan stokları da arttı.
Her koyundan bir tane çıkan ve tanesi bir dönem 15 TL’ye kadar satılan şırdan, şu anda 10-11 liradan satılıyor ve vatandaşların ilgisiyse her geçen gün daha da artıyor.
Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, yaptığı açıklamada, “İlçelerimize, Mersin’e ve Ankara’ya karkas et yettiğinden dolayı kent genelinde koyun kesimlerinin artmış olduğunu belirledik. Bununla ilgili de hem şırdan, hem de kokoreççiler fiyatları aşağı çekti. Şuanda bir sıkıntı yaşanmıyor. Önümüzdeki ay da idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’ndan dolayı bu süreçte sıkıntı yaşamayacağımızı söyleyebilirim. Daha önce yurt dışından dahi şırdan getiriyordu arkadaşlarımız ama bu şırdanlar Adana’ya yetmiyordu. Şuanda fiyatlar da makul. İleri ki günlerde fiyatların daha da ineceğini düşünüyoruz” diye konuştu.