Pelin ERKOCU
ADANA (GÜNAYDIN) - Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları bilgilendirdi. Yağmur, Kurban Bayramı’nda küçükbaş hayvanların kilosunun 22, büyükbaş hayvanların ise 20 liradan satışa sunulmaya başladığını söyledi.
Kurban Bayramı öncesi Adana’da kurbanlık hayvanların temini için hazırlıkların hızlı bir şekilde sürdüğünü belirten Yağmur, bugüne kadar Adana'ya 30 bine yakın küçükbaş kurbanlık girişi olduğunu ve bu hayvanların tamamının yerli olduğunu belirtti. Bayrama yakın ise sayının biraz daha artacağını belirtti. Yağmur, kurbanlık fiyatlarında geçen yıla oranla fazla bir artışın olmadığına dikkat çekti. Bu yıl küçükbaş kurbanlıklarda 3 lira, keçi ve büyükbaş kurbanlıklarda ise kiloda 1 lira fiyat artışı olduğunu ifade eden Yağmur, “Geçen yıl küçükbaş hayvan kilosu 19 liradan satıldı. Bu yıl 22 liradan satışa çıkartıldı. Keçi, büyükbaş ve düve ise geçen yıl kilosu 19 liraydı bu yıl 20 lira oldu. Bu artışların nedeni yakıt ve yeme yapılan artışlardır. an mazot ve yemdeki fiyat artışlarıdır” dedi. Yağmur, bu yıl kurban keseceklerin küçükbaş bir hayvanı en düşük 1100 liraya, büyükbaşı ise 6 bin liraya alabileceğini, hayvanların kilosuna göre fiyatların yükselebileceğini belirtti.
Yağmur, kesilecek kurbanın dişi olmamasına dikkat edilmesini de isteyerek, vatandaşları şöyle uyardı:
“Kurban edilecek hayvanın veteriner sağlık raporu veya nakil belgesinin olup olmadığına bakılmalı. Hayvanların kulak küpelerinin, büyükbaşların ise küpelerinin yanı sıra hayvanın sağlıklı olduğunu ve aşılarının yapıldığını gösteren pasaportunun bulunması gerekmektedir. Zayıf, kulakları ve boynuzları kökünden kesilmiş, bir veya iki gözü kör, dişlerinin tamamı veya çoğu dökülmüş, kuyruğu veya memesi kesilmiş olmamalıdır. Özellikle hayvanın gebe veya yeni doğum yapmış olmamasına dikkat edilmeli. Hasta oldukları gözle görülen hayvanları da almayın.”
Yorumlar
Kalan Karakter: