KURTULUŞ SERGİSİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ
Yayınlanma :
20.12.2021 08:46
Güncelleme :
20.12.2021 08:46


ADANA(GÜNAYDIN)
Adana’nın 5 Ocak düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı etkinlikleri içerisinde Valiliğin himayesinde, Gündoğdu Vakfı’nın desteklediği “Alperen Bilgili’nin gözünden Adana Fotoğrafları” sergisi Arkeoloji Müzesinde görkemli törenle açıldı, Sergi 20 Ocak’a kadar açık kalacak
Serginin açılışına , Vali Süleyman Elban’ın yanı sıra, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Taşkın Keleş, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanlar, rektörler, kamu kurum ve özel sektör yetkilileri, Gündoğdu Vakfı Başkanı Dr. Gökhan Gündoğdu, sanatçılar, dünyaca ünlü ressam Barış Sarıbaş ile 15 ilçeden öğrenciler ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.
VALİ ELBAN: GÖKHAN BEYİN ÖNERİSİ BENİ ETKİLEDİ
Fotoğraf sergisinin gündeme geldiğinde herkesin beklentisinin o zamanki dönemi yansıtan, tarihimize ilişkin fotoğraflar olması yönünde olduğunu dile getiren Vali Süleyman Elban, "Ama Gündoğdu Vakfı Başkanımız Gökhan Bey özellikle 'Adana'da insanlarımız kurtulmuş, vatan toprağımız kurtulmuş ama orada bizimle birlikte yaşayan canlılarımız, coğrafyamız, doğal ortamımız da kurtulmuş. Onları fotoğraflayalım, insanlarımıza gösterelim' diye bir öneri getirdiğinde ben de doğrusu çok etkilendim. Türkiye'ye tarım, sanayi, eğitim vizyonunu getirmiş bir şehrin artık kurtuluş etkinliklerine de farklı bir vizyon getirmesi bence gerekiyordu. Bu etkinliğin bu yeniliği getirdiğine inanıyorum." dedi.
GÖKHAN GÜNDOĞDU: BU COĞRAFYAYI ANLATMAK İSTEDİK
Gündoğdu Vakfı Başkanı Dr. Gökhan Gündoğdu ise bu projeye 245 gün önce başladıklarını belirtip,
“Vakıf olarak Alperen Biligi kardeşimizi yılın sanatçısı seçtik ve kendisinden atalarımızın bize emanet ettiği bu güzel coğrafyayı jet şeyi ile fotoğraflamasını istedik. Bu coğrafyanın Nehir, insanı, kelebeği, tarihi nasıl güzel herkese göstermek için fotoğraflamasını istedik. Valimiz Süleyman Elban’a, Kültür Bakanlığımıza, Milli Eğitim Bakanlığımıza ve tüm valilik ekibine yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Serginin sonunda öğrencilere Adana Kadın Girişimciler Kooperatifleri tarafından üretilen el emeği "Eğitici Hobi" eğitim setleri hediye edildi.
DOTOĞRAFLAR 3 ANA TEMA ÜZERİNE ÇEKİLDİ
Arkeoloji Müzesi’nin tarihi atmosferinde gerçekleştirilen etkinlikte Vali Elban,
“Güzel Adana, Adana’da Doğa, Adana’da Sunset” olmak üzere 3 ana tema üzerinde çekilen fotoğrafları tek tek inceledi.
Adana’nın bir Akdeniz kenti olmasını vurgulamasının yanı sıra şehrin doğal zenginliklerini ortaya koyan serginin hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ettiğini ifade eden Vali Elban, "Adana'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kapsamında hazırladığımız proje, büyük bir ekip işi. 100. yıl etkinlikleri için ekibimiz büyük bir gayret içerisindeler, gerçekten çok güzel işler çıkarıyorlar. Her bir etkinlik Adana'mıza ve yüzüncü yılını kutlayacağımız kurtuluşumuzun şanına yakışır şekilde olacak." dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: