Mesut ÖZDEMİR
ADANA(GÜNAYDIN)- Adana’da eski nişanlı çiftin aileleri arasında sosyal medyada mesajlaşma yüzünden başlayan kavgada bir kişinin öldürülmesi 2 kişinin de yaralanmasıyla ilgili 1’i tutuklu 3 kişinin yargılanmasına devam edildi.
Seyhan ilçesi, Tellidere Mahallesi'nde Mutlu Kürklü (41), Mehmet Güleşçi'nin kız kardeşi E. ile nişanlandıktan sonra anlaşamayarak ayrıldı, her ikisi de başkalarıyla evlendi. Aradan geçen süre zarfında, eski nişanlıların iddiaya göre sosyal medyada mesajlaşmaları yüzünden iki aile 16 Şubat 2018'de birbirine girdi. Süleyman Kürklü, çıkan kavgada Rafet Ünaldı’yı öldürdü, Mehmet Güleşçi ve İsmail Kul’u da yaralandı. Olayla ilgili Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın duruşmasına tutuklu Süleyman Kürklü ile tutuksuz kardeşi Mutlu Kürklü ile tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Mehmet Güleşçi ise gelmedi. Duruşmada tanıklar dinlendi. Sanıklardan Mutlu Kürklü’nün eşi olan T.Kürklü, olayı görmediğini, olay öncesi eşine mesaj geldiğini söyledi. Mesajın içeriğini görünce ağladığını belirten T.Kürklü, “Eşime mesajı kimin gönderdiğini sorunca o da eski nişanlısının göndermiş olabileceğini ve kimin gönderdiğini çıkartabileceğini söyleyerek savcılığa gitti” dedi.
Kürklü kardeşlerin annesi Ş.Kürklü de, olay günü oğlu Mutlu’nun evde olduğunu iddia etti. Müşteki sanık Mehmet Güleşçi’nin annesi H.Güleşçi de, sanık Mutlu’nun telefonda oğluna mahalleye baskına geleceklerini söylediğini öne sürerek, “Olaydan önce kızım E. ile karakola gidip kızımın eski nişanlısının baskına geleceğine söyleyerek tedbir almalarını istedik. Onlarda olay olursa gideceklerini söyledi. Mutlu daha sonra oğlumu ‘seni bekliyoruz’ diye çağırmış. Oğlum da çıkıp gitmiş” dedi.
Diğer tanıklar da olayla ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi.
Mahkeme heyeti, sanık Süleyman Kürklü’nün tutukluluğunun devamına karar verip, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi ve tanıklar Ü.Y. ve A.O.’nun zorla mahkemeye getirilmeleri için ileri bir tarihe erteledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: