Adana ESOB'a bağlı Adana Sebze ve Meyveciler Esnaf odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek listeyle girilen seçimde, Mevcut Başkan Mesut Yalı 4 yıllığına göreve yeniden seçildi.
Adana ESOB Çok Amaçlı Eğitim Salonu'nda, Bakanlık Temsilcisi, Ticaret İl Müdür Yardımcısı Mehmet Tanrıverdi nezaretinde yapılan gelen kurulda, divan başkanlığını Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, yardımcılığını da Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, katiplikleri de Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri; İlhami Uygunsözlü, Metin Taylancı ile Mustafa Gökay Karakuş yaptılar.
Terziler Federasyonu Başkanı Sinan Turhan ile çok sayıda esnaf odası başkanı ile genel sekreterleri ile üyelerin katıldığı genel kurulun açılışında konuşan Federasyon Başkanı Karaca, kendilerini divan seçtikleri için üyelere teşekkür ederken, Türkiye'de 97 odası olan bir federasyon olduklarını söyledi. Türkiye'deki tüm halleri toplu bir model haline getirmek istediklerini ve soğuk hava sıkıntısının da giderileceğini belirtirken, "Bu, ülkemizin en büyük eksiklerindendir. Halci arkadaşlarımızın zayiatının öğrenilmesi açısından bu çok önemli. Halci esnafımızın korunması için de AVM ve zincir marketlerdeki sebze- meyve reyonlarının kaldırılması gerekiyor. Kayıt dışı çalışanlar da kayıtlı esnafımızı zarara uğratmaktadır. Kayıt konusundaki en büyük sorunumuz da basit usuldür. Bunu Maliye Bakanlığı'ndan 4 yıldır bekliyoruz. Üyelerimizin yüzde 75 basit usuldür. Yeni Büyükşehir Yasası ile 8 ilde, pazarcı, manavcı, sebzeci esnafımız gerçek usule tabi edildi. İnşallah nisan ve mayıs ayı sonunda basit usul müjdesini vereceğiz" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: