Hava değişimlerinden dolayı hastalanmaya meyilli vücudumuz… Ancak bağışıklık sistemimiz güçlü olursa hastalıkları karşı koyabiliriz. Bunun için bol bol vitamin içeren, antioksidan ve mineral açısından güçlü meyve suları tüketebiliriz. İşte bazı meyve sularının faydaları…
Bol bol potasyum, folat, B1, B2, B6 vitaminleri ve çeşitli mineralleri bulunduran portakal günlük C vitamini ihtiyacımızı karşılamakla birlikte kanser hücrelerinin gelişimini önlüyor ve kılcal damarları güçlendiriyor.
Kayısı suyu, günlük A vitamini ihtiyacının 1/3’ünü karşılayabiliyor. Ve sadece kabızlık değil, hassas bağırsak hastalığı, apandisit, hemoroid, diş hastalıkları, şeker hastalığı, kalp hastalıkları ve kolon kanseri gibi hastalıkların oluşum riskini azaltıyor, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor.
A, B ve C vitaminleri bulunan üzüm suyu bol miktarda potasyum ve demir içeriyor. Güçlü antioksidan özelliği sayesinde vücutta oluşan serbest radikallerle savaşarak, hücrelerdeki yıpranmışlığı azaltıyor ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor.
A ve C vitamini bulunan şeftali suyu aynı zamanda diyet lifleri ve antioksidan maddeler içeriyor. Bu da kalp damar sağlığının korunmasında ve kanserden korunmada etkili oluyor.
Nar suyu, kolesterol ve şekeri dengeleyerek kalp sağlığını koruyor. Aynı zamanda kanser hücrelerinin gelişmesini de engelliyor ve bağırsak parazitlerini de düşürmede etkili oluyor
A vitaminin ve potasyum bulunduran nar suyu ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silahtır. Aynı zamanda kandaki asitleşmeyi de temizleyen vişne suyu mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasını sağlar.
Elma bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olan B3, E vitamini ve potasyum içeren elma suyu bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kan şekerini kontrol altında tutan elma suyu baş ağrısına da iyi geliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: